Joi, 18 aprilie 2024 - 9:39:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premierul Ungureanu nu vrea prefecţi timizi


1 aprilie 2012

Mihai_Razvan_UngureanuNu perspectivele pe hârtie asupra lucurilor pun probleme, ci modalităţile prin care acestea devin realitate, iar prefecţilor le revine răspunederea de a asigura respectarea legii, a afirmat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la Odorheiul Secuiesc, la întâlnirea cu prefecţii din toată ţara.

"Nu dorim nişte prefecţi timizi. Nu dorim nişte prefecţi care să facă întâi calcule politice înainte de a lua în considerare, în modul cel mai serios, prerogative pe care legea le conferă. Având în vedere că anul acesta vom avea procese electorale, obiectivul este ca acestea să se desfăşoare exemplar. Nu dorim să existe niciun prilej de suspiciune şi nu dorim să oferim interpretare modului în care Guvernul înţelege să organizeze alegerile locale şi generale. Prefecţii au datoria de a anticipa şi de a preveni orice tip de blocaj care ar putea periclita desfăşurarea corectă a alegerilor. Nu-mi doresc să existe români sceptici în ceea ce priveşte suveranitatea opţiunii politice", a spsu Ungureanu.

Primul-ministru le-a mai transmis prefecţilor că "puterea este răspundere, puterea nu este orgoliu. "Prefectul nu este un funcţionar, ci un acţionar al binelui public. Prefecţii sunt chemaţi să pună în practică politica Guvernului, iar profesionalismul fără moralitate nu face sens", a mai spus Ungureanu.

Întrunirea prefecţilor cu Mihai Răzvan Ungureanu s-a desfăşurat cu uşile închise. După conferinţa de presă, primul ministru a avut o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, la discuţie nefiind invitat nici un primar român din Harghita. Sâmbătă după amiază premierul va vizita salina Praid.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro