Marţi, 19 martie 2024 - 4:27:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cimişlia a simţit româneşte FOTO şi VIDEO


27 august 2013

Ceremonii emoţionante în oraşul Cimişlia din Republica Moldova. Întâlnirea dintre intelectualii români de pe cele două maluri ale Prutului a adus lacrimi în ochii preşedintelui CJ Prahova Mircea Cosma. Tema dezbaterii a fost „România Mare-95 de ani, iar cu acest prilej a fost lansată cartea „Mihai Viteazul”, precum şi ghidul raionului Cimişlia.
La discuţii au participat academicienii Ion Negrei şi Nicolae Dabija, profesorul Nicolae Boaru, directorul Biblotecii Nicolae Iorga din Ploieşti, directorii muzeelor din Ploieşti, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor din Raionul Cimişlia şi judeţul Prahova.

A urmat deschiderea expoziţiei de prezentare a judeţului Prahova la Casa de Cultură din Cimişlia. Fanfara şi Ansamblul Periniţa a creat emoţii în inimile celor prezenţi. Cântecele patriotice au reamintit visul de reîntregire a României. Şi tot fanfara a interpretat muzică populară, iar asistenţa s-a prins într-o horă, semn că românii ştiu să se simtă bine oriunde s-ar afla.

Expoziţia s-a dovedit un real succes, fiind luată cu asalt de zeci de localnici din Cimişlia. Localnicii din Cimişlia au dorit să afle amănunte despre parcurile industriale din Prahova, despre muzeele noastre şi chiar despre judeţul nostru, care pare foarte îndepărtat de ei,dar care în realitate este atât de aproape prin dorinţa de „a ne lua ţara înapoi” spusă de Mircea Cosma cu orice ocazie. Apreciate au fost şi standurile comunelor din Prahova, moldovenii dorind să afle amănunte despre ţara noastră. Localnicii din Cimişlia au admirat îndelung expoziţia de pictură a comunei Măgurele, realizată cu picturile copiilor de la cercul de profil din localitate.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro