Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:36:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proiect chinezesc de 50 de milioane de euro în judeţul Prahova


30 octombrie 2016


 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a primit  sâmbătă, 29 octombrie 2016, vizita unei delegaţii oficiale din  Republica Populară Chineză, condusă de Bing Zhingang – viceguvernatorul provinciei Liaoning.

 Vizita delegaţiei chineze vine pe fondul proiectului de dezvoltare al Parcului Industrial chinezesc de la Băicoi al companiei METEOR Internaţional Import Export, care are ca scop identificarea condiţiilor de implementare a unor viitoare investiţii, în valoare de 50 milioane de euro.
Într-o primă etapă este vizată extinderea Parcului METEOR, principalele acţiuni ale delegaţiei chineze fiind dezvoltarea infrastructurii de construcţii, racordarea la utilităţi, precum şi construirea unui centru expoziţional în judeţul Prahova.

De reţinut faptul că acest proiect de investiţii chinez a căpătat contur şi datorită facilităţior fiscale, administrative şi a celor legate de furnizarea utilităţilor necesare dezvoltării activităţilor economice în acest parc.

Se estimează că un număr de 30 de companii şi importanţi investitori clasaţi în top 500 din RP Chineză şi-au manifestat interesul de a-şi stabili facilităţi de producţie în Parcul Industrial Meteor.

 Provincia Liaoning, cu o populaţie de 44 milioane de locuitori, este cea mai veche şi cea mai importantă zonă industrială din China, aici dezvoltându-se sectoare economice, precum industria aeronautică şi aeroportuară, industria navală, industria auto, industria feroviară, IT, construcţii şi materiale de construcţii, industria agro-alimentară.
 
La întâlnirea cu oaspeţii chinezi au mai participat subprefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro