Vineri, 22 februarie 2019 - 10:25:38
EUR
EURO = 4.7401 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 4.185 RON
Dolarul american a scazut
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sprijin nerambursabil pentru „Ţinutul Bârsei“


9 iulie 2012

barsaGrupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţinutul Bârsei“ îi aşteaptă pe cetăţenii din Hărman, Bod Sînpetru, Hălchiu, Crizbav, Feldioara şi Dumbrăviţa cu planuri de afaceri pentru înfiinţarea unor microîntreprinderi

Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ţinutul Bârsei“ îi aşteaptă pe cetăţenii din Hărman, Bod Sînpetru, Hălchiu, Crizbav, Feldioara şi Dumbrăviţa cu planuri de afaceri pentru înfiinţarea unor microintreprinderi care să ducă la creşterea calităţii vieţii. GAL „Ţinutul Bârsei“ a lansat un apel de selecţie de proiecte, urmând să acorde un sprijin total de 548.800 de euro pentru crearea şi dezvoltarea de microintreprinderi. Un alt apel la proiecte vizează sprijinul acordat fermelor agricole de semi-subzistenţă, fiecare gospodărie având posibilitatea de a obţine suvbenţii de 1.500 de euro anual din bugetul total de 187.500 de euro. Solicitările pot fi depuse în cursul lunii iulie.

548.800 euro pentru micile afaceri din Ţinutul Bârsei

Braşovenii din localităţile Hărman, Bod Sînpetru, Hălchiu, Crizbav, Feldioara şi Dumbrăviţa şi cetăţenii din comunele covăsnene Hăghig şi Vîlcelele au la dispoziţie 548.800 de euro pentru dezvoltarea unor afaceri mici în mediul rural. Suma maximă nerambursabilă pe care ar putea să o primească un investitor pentru finanţarea unui proiect este de minim 5.000 euro şi maxim 200.000 de euro. Cu aceşti bani se pot realiza investiţii non-agricole în industria uşoară (pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc, produse odorizante), în activităţi de procesarea industrială a produselor lemnoase sau în mecanica fină, ansamblare maşini, unelte şi obiecte casnice ori producerea de ambalaje. Prin această măsură, GAL „Ţinutul Bârsei“ finanţează şi investiţiile pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului, lânii, olăritul, brodatul, confecţionare instrumente muzicale tradiţionale), precum şi marketingul acestora. Întreprinzătorii din „Ţinutul Bârsei“ pot solicita bani şi pentru servicii oferite populaţiei din mediul rural. Aceste servicii pot fi, de exemplu, de croitorie, frizerie, cizmărie, servicii de conectare şi difuzare internet, servicii de mecanizare şi transport- altele decât achiziţia mijloacelor de transport, protecţie fitosanitară, servicii sanitar-veterinare sau servicii de reparaţii maşini, unelte şi obiecte casnice. Aceeaşi măsură finanţează şi proiectele ce vizează achiziţionarea echipamentelor de producere a energiei din surse regenerabile, altele decât biocombustibilii. „Estimăm că intreprinzătorii vor accesa în medie 50.000- 80.000 de euro pe fiecare proiect. Suma pe care o primesc prin GAL va reprezenta însă maxim 70% din valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea unei afaceri“, a precizat responsabilul GAL „Ţinutul Bârsei“, Cătălin Frangulea.

Subvenţii anuale de 1.500 de euro pentru fermele de semi-subzistenţă

O altă măsură finanţată de GAL „Ţinutul Bârsei“ vizează sprijinul financiar acordat fermelor de semi-subzistenţă din localităţile braşovene Hărman, Bod Sînpetru, Hălchiu, Crizbav, Feldioara şi Dumbrăviţa. Solicitanţii trebuie să prezinte un plan de afaceri pe o perioadă de 3 - 5 ani, prin care să demonstreze că dimensiunea economică a fermei sale de semi-subzistenţă va creşte, iar la finalul perioadei de subvenţionare, producţia destinată comercializării a crescut cu cel puţin 20%. Beneficiarii acestei măsuri primesc 1.500 de euro anual pentru ferma de semi-subzistenţă. Bugetul întregii măsuri este de 187.500 de euro. „Noi la Agenţia Metropolinată (instituţie care gestionează GAL „Ţinutul Bârsei) vom oferi informaţii detaliate privind accesarea şi derularea măsurilor incluse în Planul de Dezvoltare Locală a teritoriului „Ţinutul Bârsei“, aşa că îi aşteptăm pe cei interesaţi“, a declarat Cătălin Frangulea.  În următoarea perioare, GAL „Ţinutul Bârsei“ va lansa alte două măsuri de dezvoltare a mediului rural la nivel local. Cele două vor susţine, în cele şapte localităţi braşovene şi cele două din Covasna, instalarea tinerilor fermieri şi dezvoltarea activităţilor turistice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(34 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Persoana iubita ar putea sa interpreteze gresit dorinta dumneavoastra de a avea mai multa libertate de miscare. Prin urmare, eastrolog.ro va sfatuieste sa va exprimati cat mai clar ideile, ca sa evitati o neintelegere cu consecinte neplacute. In plan profesional si in afaceri, va sfatuim sa va abtineti de la actiuni speculative, fiindca este posibil ca intuitia sa va insele. taur In prima parte a zilei este posibil sa aveti dificultati de comunicare, din cauza carora relatiile cu cei din jur pot avea de suferit. Se pare ca resimtiti oboseala acumulata in ultima perioada. N-ar strica sa va odihniti mai mult. Daca se iveste ocazia sa participati la o intrunire cu persoane apropiate impreuna cu persoana iubita, va recomandam sa profitati.
GEMENI RAC
gemeni Este posibil ca relatia cu partenerul de viata sa aiba de suferit din cauza unor neintelegeri de moment. Pentru a evita o cearta, eastrolog.ro va recomanda sa va pastrati calmul si sa fiti cat mai diplomat. In a doua parte a zilei, sfaturile unui barbat va pot ajuta sa depasiti mai usor momentele tensionate si sa restabiliti armonia in camin rac Este posibil sa constatati ca o afacere in care v-ati pus mari sperante nu merge asa cum v-ati dorit si nu produce beneficii pe masura asteptarilor. Azi eastrolog.ro va recomanda sa nu va asumati niciun risc, pentru ca va puteti alege cu pagube importante. In familie, va sfatuim sa va temperati impulsivitatea si sa evitati discutiile in contradictoriu. In partea a doua a zilei este posibil sa primiti oaspeti din alta localitate, care va aduc o veste buna.
LEU FECIOARĂ
leu In prima parte a zilei este posibil sa faceti o scurta calatorie in interes personal. Va sfatuim sa fiti foarte atent la acte si la bagaje, pentru ca exista riscul sa pierdeti ceva. Sunt sanse sa vi se propuna o colaborare tentanta. Sfatul eastrologului este sa nu va grabiti sa decideti azi. Ar fi bine sa luati in considerare timpul liber de care dispuneti si sa va consultati cu partenerul de viata fecioara In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam confuz si nehotarat si sa intampinati dificultati in comunicarea cu cei din jur. Va sfatuim sa nu va implicati mai multe activitati in acelasi timp, pentru ca riscati sa nu le duceti la bun sfarsit si chiar sa faceti greseli costisitoare. Dupa-amiaza sunt sanse sa va reveniti din starea de confuzie si sa petreceti momente placute in mijlocul familiei.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Azi este posibil sa aveti dificultati de comunicare si, prin urmare, sa apara neintelegeri cu colegii sau chiar cu familia. Recomandarea eastrolog.ro este sa amanati discutarea chestiunilor importante, iar pe cele care nu suporta amanare sa le abordati cu multa atentie. S-ar putea sa va simtiti obosit si sa va ganditi sa renuntati la o calatorie planificata impreuna cu partenerul de viata scorpion Daca reusiti sa va temperati spiritul critic, azi puteti avea realizari importante si castiguri pe masura. Fiindca exista riscul sa declansati o cearta, eastrolog.ro va sfatuieste sa aveti grija cum vorbiti cu partenerul de viata si cu persoanele mai varstnice. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti cautat de un prieten care v-a pregatit o surpriza placuta.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Aveti posibilitatea sa incepeti o afacere la care va ganditi de multa vreme. Nu va lipsesc ideile, iar cu banii va puteti descurca usor. Dupa-amiaza s-ar putea sa va intalniti cu prietenii, dar exista riscul ca membrii familiei sa va reproseze ca ii neglijati. Va recomandam sa fiti cat mai diplomat in relatia cu persoana iubita. capricorn La locul de munca sau in afaceri, aveti tendinta de a deveni impulsiv si de a va pierde rabdarea destul de repede, riscand sa tensionati relatiile cu colegii sau cu partenerii. In a doua parte a zilei este posibil sa fiti invitat la o intrunire la care partenerul de viata nu ar vrea sa mergeti. Eastrolog.ro va sfatuieste sa dati dovada de flexibilitate si sa cautati o solutie de compromis. Nu este exclus sa vi se reproseze ca aveti obiceiul sa faceti numai ce va convine.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea ca partenerul de viata sa va reproseze ca nu va ocupati suficient de problemele familiei. Cu rabdare si tact, puteti evita o cearta. In plan profesional sau in afaceri, ar fi bine sa fiti cat mai prudent. Nu este exclus sa va confruntati cu probleme juridice. pesti Este posibil sa renuntati la plecarea intr-o calatorie, din cauza unei neintelegeri cu partenerul de viata. Chiar daca sunteti convins ca aveti dreptate, va sfatuim sa fiti diplomat pentru a evita o cearta. In activitatea profesionala este posibil sa resimtiti o stare de oboseala si sa nu fiti in cea mai buna forma intelectuala. Ar fi bine sa va limitati la activitati de rutina.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 februarie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro