Joi, 13 iunie 2024 - 6:58:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CNAS a modificat calendarul de plăţi pentru anul 2013


31 august 2013

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a modificat calendarul de plăţi în cazul furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare, începând cu luna iulie, pentru respectarea prevederilor directivei pentru combaterea plăţilor întârziate.

Potrivit unui comunicat al CNAS, în luna iulie s-au efectuat plăţi pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate aferente lunii ianuarie şi aprilie, în luna august s-au făcut plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală pentru luna octombrie 2012 (medicamente eliberate conform vechilor reglementări şi calendar de plăţi) şi pentru luna aprilie (medicamente eliberate conform actualului contract-cadru), iar pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate s-au efectuat plăţi aferente consumului din luna februarie (conform vechilor reglementări şi calendar de plăţi) şi plăţile aferente lunii mai (conform noului contract – cadru).

CNAS precizează că în luna septembrie se vor efectua plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna noiembrie 2012 şi luna mai 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, luna martie şi iunie din 2013.

În luna octombrie, se vor face plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna decembrie 2012 şi luna iunie 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna iulie 2013.

CNAS arată că în luna noiembrie vor fi plăţi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna ianuarie 2013 şi luna iulie 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna august 2013.

“În luna decembrie, se vor efectua următoarele plăţi: pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, luna februarie 2013 şi luna august 2013, pentru medicamente şi materiale sanitare pe programe de sănătate, pentru luna septembrie 2013. Acest efort financiar are, de asemenea, rolul de a respecta angajamentele de plată asumate de


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro