Marţi, 19 martie 2024 - 11:36:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Principesa Maria, vizită la Câmpina şi Valea Doftanei FOTO


14 februarie 2018

Alteţa Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită, în judeţul Prahova, în municipiul Câmpina şi în comuna Valea Doftanei.

În municipiul Câmpina, Principesa Maria a vizitat Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu, casa în care artistul şi-a trăit ultimii ani de viaţă (1904-1907). Aici, Alteţa Sa Regală a putut vedea ultimul atelier al pictorului Nicolae Grigorescu, precum şi tablourile din patrimoniul iniţial al casei memoriale şi din colecţiile Muzeului de Artă din Ploieşti sau ale Muzeului Naţional de Artă al României.

Vizita Alteţei Sale Regale a continuat la Muzeul Memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu. Expoziţia organizată în Castelul Iulia Hasdeu valorifică documente din istoria culturii legate de viaţa şi opera marelui cărturar: fotografii de familie, documente, manuscrise, mobilier şi obiecte personale care au aparţinut lui Hasdeu şi fiicei sale, Iulia (circa 300 de exponate), carte veche, tablouri înfăţişându-i pe Bogdan Petriceicu Hasdeu şi Iulia Hasdeu; arhiva lui Bogdan Petriceicu Hasdeu; schiţele lui pentru Castelul Iulia Hasdeu; primele ediţii ale operelor lui Bogdan Petriceicu Hasdeu (1838 – 1907) şi ale Iuliei Hasdeu (1869 – 1888).

În continuarea vizitei, Principesa Maria a trecut pragul Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”. Aici, Alteţa Sa Regală a avut o întrevedere cu comisarul-şef Vasile Tache, directorul Şcolii, alături de reprezentanţi ai conducerii instituţiei. Principesa Maria a vizitat, apoi, capela, muzeul, amfiteatrul, laboratoarelor de criminalistică, precum şi o sală de curs ale Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina.

De-a lungul celor 48 de ani de existenţă, şcoala a pregătit şi a format peste 70 de promoţii de poliţişti.  În prezent, au fost construite şi amenajate spaţii moderne de învăţământ, de cazare şi blocuri alimentare pentru 1500 de cursanţi. De asemenea, au fost amenajate terenuri de sport, săli de pregătire fizică şi recuperare, săli documentare şi laboratoare pentru toate specializările în care îşi desfăşoară activitatea agenţii de poliţie.

Vizita Principesei Maria în municipiul Câmpina s-a încheiat la Protoieria Câmpina. Aici, Alteţa Sa Regală s-a întâlnit cu părintele protoiereu Grigore Melnic, precum şi cu preoţi din parohiile locului.

În a doua parte a vizitei în judeţul Prahova, Principesa Maria s-a aflat în comuna Valea Doftanei. Aici, Alteţa Sa Regală, a avut o întrevedere, la sediul primăriei, cu primarul Lucian Vilefor Costea.

Vizita Principesei Maria s-a încheiat la Liceul Tehnologic ,,Carol I” din comuna Valea Doftanei. Principesa Maria a fost întâmpinată de directorul Steluţa Pralea şi a vizitat sălile de clasă unde a stat de vorbă cu elevii şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ.








Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro