La muzeul memorial care-i poartă numele, în organizarea Consiliului judeţean Prahova şi a Muzeului judeţean de istorie şi aheologie, a avut loc, duminică, o manifestare de omagiere a renumitului muzician, de la a cărui moarte s-au împlinit 52 de ani.
După obişnuita slujbă de pomenire, oficiată de preotul Ştefan Săvulescu, la bustul muzicianului din curtea Muzeului s-au coroane şi jerbe de flori.
Participanţii la acest eveniment au fost apoi invitaţi in interiorul muzeului, unde s-a audiat o parte din Oratoriul Bizantin „Naşterea Domnului”, de Paul Constantinescu.
Despre marea personalitate muzicală a vorbit prof.dr. Al.I. Bădulescu, care a ţinut să precizeze faptul că o serie de instituţii de cultură din Ploieşti poartă numele Paul Constantinescu: în 1993, la propunerea dirijorului Eugen Pricopie, orchestra de cameră a primit numele Paul Constantinescu, în 1971 – Corala Palatului Culturii, în 1977 s-a constituit Cenaclul Muzicienilor Prahoveni Paul Constantinescu, în 1993, la propunerea prof. dr. Al.I. Bădulescu, Misterul Culturii a hotărât ca întreaga instituţie, respectiv filarmonica şi orchestra, sa poarte numele marelui compozitor, tot în acelaşi an, s-a infiinţat Muzeul Memorial, donaţie a familiei Constantinescu.
În anul 1995, s-a organizat prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare şi creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, ajuns, iată, la ediţia a XXI – desfăşurată recent. O manifestare de prestigiu, care tinde să devină, în curînd, un concurs internaţional.
În prelegerea sa, despre viaţa şi activitatea muzicianului Paul Constantinescu, prof.dr. Al.I. Bădulescu, directorul Muzeului Memorial, a dat citire unui omagiu postum, adus de prof.univ.dr.Victor Giuleanu, din care spicuim: „ Acum trei decenii, la 20 decembrie, a plecat dintre noi, pentru totdeauna, maestrul Paul Constantinescu, unul dintre cei mai mari muzicieni români ai sec.XX, renumit compozitor şi erudit profesor al Academiei de Muzică din Bucureşti (...) Făuritorul unor opere de artă atât de valoroase, el se va afla, totdeauna, pe piscul cel mai înalt al celor ce cu condeiul inpiraţiei componistice a exprimat şi exprimă, cu măiestrie, nobilele idealuri, simţămintele religioase şi patriotice ale poporului român”