Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:02:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Netbook-uri pentru elevi


29 august 2012

notbookPreţul unui mini laptop este de aproximativ 1.000 de lei, în timp ce o tabletă costa aproximativ 1.800 de lei.

Un elev are nevoie de un netbook pe care să-şi facă temele, să navigheze pe internet, un gadget care să poată rula un film. Softurile care fac astfel de operaţiuni nu au nevoie de foarte mari resurse hardware.

La început am luat în calcul şi o tabletă, însă am văzut că e o diferenţă de preţ de aproximativ 700 de lei şi ar fi nevoie şi de o tastatură fizică, mult mai practică la tehnoredactarea temelor.

Astfel, ne-am orientat către netbook- uri, care, datorită dimensiunile mai mici şi greutăţii de aproximativ 1 Kg, sunt extrem de portabile. Preţul unui model cu un hard disk de 320GB, procesor de tip dual-core de 1,6 GHz şi o memorie de DDR3 de minim 2GB costa în jur de 1.000 de lei. Chiar dacă tehnologia este în continuă evoluţie şi se anunţă noi variante de softuri în următoarea perioadă, un astfel de model poate satisface nevoile unui elev pentru următorii doi ani.

Minusuri

Display. În comparaţie cu display-urile tabletelor, culorile nu sunt la fel de intense. De asemenea, navigarea pe net ar putea fi destul de obositoare dacă e folosită pentru mai mult timp.

Hardware. Merge foarte greu dacă sunt instalate softuri care au nevoie de resurse hardware, precum Photoshop sau alte programe de editare. De asemenea, nu pot fi instalate cele mai recente versiuni ale jocurilor pentru PC.

Bateria. Ţine destul de puţin, aproximativ patru ore, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de o priză.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro