Marţi, 19 martie 2024 - 10:51:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protest spontan al poliţiştilor locali din Ploieşti


8 martie 2015

Poliţiştii locali din Ploieşti au declanşat un protest spontan, refuzând să mai iasă pe stradă pentru a asigura ordinea publică, după ce au aflat că nu vor primi norma de hrană prevăzută prin hotărâre a Consiliului Local din cauză că nimeni din Primăria Ploieşti nu semnează pentru alocarea banilor.

Angajaţii Poliţiei Locale Ploieşti care asigură ordinea publică pe străzile oraşului şi activităţile pe linie rutieră refuză, din noaptea de vineri spre sâmbătă, să mai iasă pe stradă, după ce au aflat că nu vor primi, la salariul pe luna martie, norma de hrană în cuantum de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, normă aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti şi prevăzută inclusiv în bugetul oraşului, stabilit la începutul anului.

"Începând de vineri, de la schimbul trei, poliţiştii locali din Ploieşti au iniţiat o manifestare spontană întrucât urma, pe 10 martie, să intre banii aferenţi normei de hrană pe lunile ianuarie şi februarie aprobată conform ordonanţei 65 pe 2014 şi prin hotărârea Consiliului Local 383 pe 2014 şi hotărârea de Consiliu Local 40 pe 2015. Numai că ni s-a spus că, întrucât au apărut nişte reglementări noi, respectiv ordonanţa 7 pe 2015, nu se pot aloca aceşti bani până la apariţia metodologiei aprobată prin hotărâre a Guvernului” a declarat Cosmin Alexandru Iordache, reprezentant al poliţiştilor locali din Ploieşti.

În urma declanşării protestului spontan, care nu este organizat de sindicatele din Poliţia Locală, ci de către angajaţi, poliţiştii merg la serviciu, dar nu mai ies pe stradă, ci rămân la sediul Poliţiei Locale.

Aproximativ 170 de poliţişti de la ordine publică şi serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti beneficiază de norma de hrană de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, sumele fiind alocate prin hotărâre a Consiliului Local de la bugetul municipiului Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro