Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:41:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA solicită redeschiderea dosarului Ferma Dacilor


26 martie 2024

 Tribunalul Militar Bucureşti analizează solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a redeschide urmărirea penală în cazul controalelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) la Ferma Dacilor din Tohani, judeţul Prahova, anterior anului 2021.

Dosarul a fost transferat de la Tribunalul Prahova, iar judecătorii vor examina implicarea mai multor persoane, inclusiv a unor reprezentanţi ISU şi a administratorului Fermei Dacilor. Acest caz este legat de incendiul devastator din 26 decembrie 2023, soldat cu opt morţi, printre care şi trei copii.

Ancheta se concentrează pe presupusa neglijenţă în controlul şi conformitatea clădirii principale a fermei, inclusiv lipsa avizelor şi autorizaţiilor necesare. Raed Arafat, ministrul de Interne, a declarat că pensionările unor şefi ISU nu au fost decizia lor, ci au fost determinate de investigaţiile legate de activităţile acestora, inclusiv cele legate de Ferma Dacilor. 

Conform surselor din anchetă există suspiciuni privind modalitatea în care Ferma Dacilor a fost intabulată, în condiţiile în care nu existau autorizaţii de contructie si nici alte documente. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro