Marţi, 19 martie 2024 - 10:32:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Piaţa Centrală din Câmpina se reorganizează din temelii! Consilierul Florin Marcu cere informaţii despre prejudiciul creat de fostul director.


30 martie 2023




După aproape trei ani de amânări din diverse motive, Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare Câmpina va fi desfiinţat. Activitatea acestuia va fi preluată de un compartiment din Primăria Câmpina. Prin decizia consilierilor locali se face o diminuare a organigramei Primăriei cu nouă posturi. 

Decizia a fost adoptată fără niciun fel de discuţii, 11 consilieri locali votând pentru noua organizare a Pieţei Centrale. Actualul Serviciu de Administrare al Pieţei Centrale Câmpina îşi va înceta activitatea începând cu data de 1 iunie 2023, iar mare parte din personalul actual va fi preluat în organigrama primăriei. 

„Serviciului Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare a avut in ultimii ani un management defectuos, dovada fiind concluziile raportului de audit public intern defasurat in anul 2022, care a reliefat faptul ca urmare a platii unor drepturi salariale restante, serviciul nu a retinut si nu a virat la bugetul de stat contributiile angajatilor care au primit aceste drepturi si in acest mod a trebuit sa plateasca penalitati si majorari de intarziere la bugetul de stat, afectand in acest mod bugetul consolidat al Municipiului Campina. Pe langa aceasta afectare a bugetului consolidat al UAT ului, Serviciul Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare, asa cum am aratat anterior, mai are de virat suma de 384.467,13 lei, din inchirierea bunurilor Municipiului Campina date in administrare”, scrie în Expunerea de Motive care a fundamentat Proiectul de Hotărâre. 

Conform noii organigrame a Primăriei Câmpina, adoptată de consilierii locali, viceprimarul USR Liviu Dumitrache va coordona activitatea Pieţei Centrale.


Consilierii solicită informaţii despre prejudiciul creat de fostul director 

Florin Marcu, consilier local PNL, a adresat o interpelare reprezentanţilor Primăriei Câmpina, dorind informaţii despre prejudiciul creat de fosta conducere a SPAEPCA. „Nu am mai aflat nimic despre prejudiciul creat de vechea conducere Pieţei. Suma anunţată de ANAF este uriaşă şi aş vrea să ştiu dacă şi în ce modalitate a fost sau va fi recuperată”, a spus consilierul liberal.

Despre prejudiciu a vorbit şi Livia Lupu, consilier local PSD, care a spus că aşteaptă o informare scrisă despre discuţiile cu ANAF şi despre deciziile luate în acest sens. 

Cu alte cuvinte, consilierii locali, chiar şi cei care au fost împotriva desfiinţării Serviciului de Administrare al Pieţei Centrale sunt de acord că fostul director Marian Nistor a creat un prejudiciu, doar că nu reuşesc să spună public, cu subiect şi predicat, acest lucru! 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro