Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:30:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Blocuri reabilitate fictiv


12 aprilie 2014

La începutul lui februarie 2014, Primăria Sectorului 2 a încheiat trei contracte pentru reabilitarea termică a trei blocuri situate pe şoselele Mihai Bravu şi Pantelimon din Bucureşti.

Anunţul de atribuire arată că, în schimbul a 700.000 de lei, firma Electrica Serv SRL trebuie să refacă tecuiala, să monteze glafurile şi să închidă balcoanele cu geam termopan. În contractul de atribuire, Firma Electrica Serv are sediul într-o casă din comuna Buftea, la numărul 238, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte. Adresa există, nu şi firma. Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma Electrica Serv este deţinută de două off-shore-uri din Cipru si de o altă societate românească. La cea din urmă, acţionari sunt două persoane care nu apar în contractul de atribuire încheiat de primarie.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 spun că, de fapt, noile înţelegeri nu sunt contracte propriu-zise, ci acte adiţionale la contractele mai vechi. Mai mult, nu ar fi vorba de lucrări de reabilitare, ci de mici reparaţii.

Blocurile au mai fost reabilitate în 2010 când, aşa cum povestesc şi locatarii, au fost făcute exact lucrările care ar trebui făcute prin noul contract. Un contract atribuit fără licitaţie, prin negociere directă. Au trecut două luni şi jumătate de când Primăria Sectorului 2 a bătut palma cu Electrica Serv şi nimeni de la firmă n-a trecut pe la faţa locului. Asta în condiţiile în care contractul a fost atribuit direct, din cauza unei situaţii de urgenţă extremă.

Ancheta completă pe digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro