Duminică, 16 ianuarie 2022 - 11:51:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cel mai nou muzeu din Prahova


20 mai 2013

Invazie de politicieni la Valea Călugărească la inaugurarea muzeului „Crama 1777 Valea Calugărească”. Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, împreună cu Maria Grapini, ministrul Turismului şi pentru IMM, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, şi Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele CJ Prahova, au inaugurat cea mai nouă secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, evenimentul dorind să marcheze  „ Ziua internaţională a muzeelor”.

In cadrul muzeului ,,Crama 1777 Valea Calugărească ”  sunt prezentate componente  ale istoriei, tradiţiei şi prelucrării viţei de vie în Judeţul Prahova.Crama datează din 1777, fiind cea mai veche construcţie ţărănească de lemn din judeţ. De-a lungul anilor a trecut prin mai multe procese de restaurare , cel mai amplu fiind realizat de către Nicolae Simache în 1960; a devenit muzeu în anul 1967. Sunt expuse şi : o presă de mari dimensiuni pentru producerea vinului; o colecţie de butoaie;  alte obiecte specifice  pentru păstrarea vinului.

Mircea Cosma  a subliniat importanţa muzeului, şi din perspectiva poziţionării acestuia  pe  „Drumul Vinului” – traseu turistic deja recunoscut atât la nivel intern cât şi internaţional. Muzeul a fost recontruit cu fonduri provenind din bugetul Consiliului Judeţean Prahova.

                      

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(126 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro