Miercuri, 12 mai 2021 - 1:12:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ziua Internaţională a Pădurilor


21 martie 2016

Ziua de 21 martie, la nivel internaţional, este marcată ca „Ziua Internaţională a Pădurilor”, declarată printr-o rezoluţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care vine cu iniţiativa către toate ţările lumii să desfăşoare mai multe activităţi de susţinere a zilei respective. 

Pentru anul 2016, aceasta zi poartă un generic deosebit – “Pădurea şi apa”, accentuînd problemele apei şi importanţei pădurilor în menţinerea regimului hidrologic şi aprovizionarea populaţiei cu apă curată, la care contribuţia vegetaţiei forestiere este enormă.

În perioada care urmează, în toată ţara se va desfăşura o amplă campanie de informare şi mediatizare, pentru a încuraja participarea societăţii civile, mass-media, ong-uri de mediu la acţiuni de plantare, protejarea resurselor forestiere, dar şi de conştientizare a importanţei pădurilor ca element indispensabil pentru viaţă, care oferă aer curat, apă şi contribuie la minimalizarea schimbărilor climatice.

În mesajul de bază al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) se menţionează  rolul pădurilor în furnizarea apei dulci a planetei, care este esenţială pentru viaţă. Gestionarea durabilă şi sustenabilă a pădurilor este scopul primordial atît pentru instituţiile specializate naţionale şi internaţionale, cît şi pentru oamenii simpli, consumatori ai resurselor naturale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(565 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 10 mai 2021
Autentificare
stiriactuale.ro