Joi, 28 martie 2024 - 7:11:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministru nervos după ce a stat 45 de minute la coadă ca să-şi plătească taxele


25 martie 2014

Răzvan Cotovelea, ministrul Comunicaţiilor, spune că a stat la coadă 45 de minute pentru a-şi achita taxele la ghişeu doar pentru că nu a putut plăti online. Susţine că serviciile Fiscului sunt primitive şi mizerabile şi nu îi ajută pe români.

Nu doar oficialul pierde ore întregi în sediul unei administraţii fiscale. La sfârşitul fiecărui trimestru, sute de persoane stau la cozi uriaşe pentru a-şi plăti dările către stat.

Taxele se pot plăti online doar la 77 dintre cele 3.180 de primării. Prin urmare, cozile lungi la ghişee sunt în continuare o realitate pe care trebuie să o îndure cei care trec pragul direcţiilor fiscale.

„Şi eu am fost la ANAF sector 1 pentru a plăti anumite contribuţii şi vă spun sincer că după 45 de minute n-am înţeles deloc cum este organizată acea entitate. Este o mizerie ce se întâmplă. Ceea ce se întâmplă acum la toate sediile ANAF, repet, este un primitivism”, a spus Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Cu aceleaşi probleme s-au confruntat şi cei care au venit la prima oră la direcţiile financiare pentru a-şi depune cele zece declaraţii scadente la 25 martie. Românii care obţin venituri din chirii s-au trezit că sistemul Fiscului nu le-a calculat sumele pe care trebuie să le plătească pentru contribuţiile la sănătate.

Mai mult, nu există nici măcar o evidenţă a sumelor pe care autorităţile vor să le adune prin impunerea noii taxe. Din cele 130.000 de locuinţe date spre închiriere, sunt înregistrate la Fisc doar 63.000.

Această lipsă de interes a statului de a încasa banii nu are cum să ducă la creşterea sumelor încasate de stat, comentează specialiştii.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro