Joi, 25 aprilie 2024 - 2:56:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Operaţia fostului premier s-a încheiat. Starea lui este stabilă


21 iunie 2012


nastase-impuscat-in-gatOperaţia lui Adrian Năstase s-a încheiat cu succes, iar starea fostului premier este stabilă.

"Starea lui este stabilă. Adrian Năstase este un om foarte puternic, cred însă că a luat această decizie din umilinţa situaţiei, i s-a părut umilitor", a declarat Ecaterina Andronescu.

Intervenţia chirurgicală, care a început la ora 10.00 şi a durat aproximativ 60 de minute, a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape pe laringe şi de glanda tiroidă.

Operaţia fostului premier Adrian Năstase, efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, a început la ora 10.00 şi a presupus, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului. Năstase a fost operat sub microscop, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, potrivit aceloraşi surse.

"La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Intervenţiile de chirurgie vasculară vor fi efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr.

Înainte de a fi pregătit pentru operaţie, fostul premier a fost vizitat în salon de soţie şi de unul dintre băieţi.

Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului.

Glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Adrian Năstase a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca de la locuinţa sa din strada Zambaccian, miercuri seară, după ce a încercat să se sinucidă.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian", s-a precizat într-un comunicat al Ministerului Public.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat că, în urma verificărilor, s-a constatat că Adrian Năstase deţine permis de port-armă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro