Joi, 13 iunie 2024 - 4:54:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Armele din imaginile reportajului Sky News sunt de vânătoare


8 august 2016

Poliţia Română anunţă că armele care apar în imaginile difuzate de Sky News, în materialul referitor la posibile fapte de trafic de armament în România, sunt unele de vânătoare, neexistând date potrivit cărora ar fi unele de contrabandă.

"Din primele verificări efectuate de poliţişti, cu sprijinul celorlalte instituţii din sistemul de securitate naţională, a rezultat că modelul armelor prezentate în imagini este din categoria armelor de vânătoare. Aceste tipuri de arme sunt deţinute legal în ţara noastră de membrii asociaţiilor de vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic. Până la acest moment, nu au fost obţinute date din care să rezulte că armele ar proveni din săvârşirea infracţiunii de contrabandă. În prezent, sunt continuate verificările pentru clarificarea situaţiei de fapt şi stabilirea unor eventuale încălcări ale normelor privind regimul juridic al armelor şi al muniţiilor", anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă, precizând că la nivelul instituţiei s-au declanşat verificări din ziua apariţiei materialului de presă.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că armele par a fi unele de vânătoare, precizând că şi direcţia a demarat verificări, neexistând un dosar penal în acest caz.

Sursa foto: http://news.sky.com


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro