Joi, 28 martie 2024 - 11:06:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Colaps la TCE Ploieşti. Transportul public în comun încotro?


4 aprilie 2017

Cu facturi către furnizori neplătite de luni de zile, cu notificări de întrerupere a energiei electrice, TCE, societatea de transport public în comun a Ploieştiului, este din ce în ce mai aproape de faliment.

Şi asta în ciuda faptului că municipalitatea ar trebui să verse în conturile societăţii de transport sumele datorate datorită transportului public gratuit acordat diverelor categorii care beneficiază de protecţie socială conform hotărârilor  Consiliului Local Ploieşti.

Cu alte cuvinte, pensionarii se plimbă gratuit cu autobuzul, iar reprezentanţii Primăriei refuză să deconteze gratuităţile pentru că brusc şefii de la Juridic şi de la Economic din Primăria Ploieşti consider că nu este legal. Şi asta, în ciuda faptului că subvenţiile sunt decontate către TCE de prin 2013….

Proiectul de buget al TCE Ploieşti ca şi cel care reglementa diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile societăţii comerciale care se ocupă de transportul ploieştenilor au fost amânate pentru refundamentare. Forma prezentată consilierilor locali nu a primit aviz de la Directorul Economic (Nicoleta Crăciunoiu) şi cel Juridic din Primăria Ploieşti. Motivul….unul inventat am putea spune, dacă aceleaşi proiecte au fost avizate şi votate în anii anteriori….

Alexandri Nicolae, directorul interimar al TCE, a anunţat că va veni cu un plan drastic de restructurare a insituţiei, plan care va cuprinde înclusiv reduceri de personal. Iar salariile compensatorii ale angajaţilor TCE care vor fi concediaţi vor fi suportate tot din bugetul municipalităţii, acţionarul majoritar al societăţii. Deci??? Cine va suporta şi pierderea aceasta?

Şi astfel, ploieştenii sunt în pericol de a rămâne fără transport public. Liderii de sindicat prezenţi la şedinţa CL au anunţat că societatea va fi blocată nu din cauza grevei anuţate, ci mai întâi din cauza frunizorilor care nu au fost plătiţi de foarte mult timp.

Cât despre grevă…va fi declanşată în clipa în care sindicaliştii vor îndeplinii toate cerinţele legale pentru declanşarea unei greve generale pe perioadă nedeterminată! Adică…peste aproximativ o săptămână!

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro