Joi, 28 martie 2024 - 5:05:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Taberele şcolare de la Timisul de Sus şi Dâmbul Morii intră în reabilitare


17 iulie 2012

tabere„Copiii din Braşov ar putea merge vara la mare, în timp ce elevii de acolo ar putea veni la munte. Acesta a fost un sistem care a funcţionat foarte bine înainte şi cred că prin eforturile noastre le putem aduce copiilor această bucurie”, spune primarul George Scripcaru.

Trei tabere şcolare, preluate în administrare de primăria municipiului Braşov, vor fi reabilitate până la sfârşitul acestui an. Municipalitatea a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de licitaţie pentru desemnarea firmei care va întocmi documentaţia tehnică pentru aceste lucrări. Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Braşov, spune că licitaţia va avea loc la data de 26 iulie, firma câştigătoare având apoi termen până la 5 decembrie să întocmească studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru reabilitarea celor trei tabere şcolare.

Două dintre cele trei tabere se află la Timişul se Sus- colonia 1 şi 2, iar cea de a treia, la Dâmbul Morii. Odată cu aplicarea Hotărârii de Guvern 654/2011, Municipalitatea a putut prelua în administrare mai multe tabere şcolare, care urmează să fie reabilitate şi reintroduse în circuit. „Mă bucur că am reuşit să preluăm anul trecut o mare parte din taberele şcolare din municipiul Braşov şi putem începe acum demeraurile epntru reabilitarea lor. Din păcate, aceste tabere se află într-o stare deplorabilă, însă eu sper să reuşim, până anul viitor, să face în aşa fel ca ele să îşi recâştige prestigiul de altă dată şi să aibă locul pe care îl merită, pentru ca elevii braşoveni şi cei din alte judeţe să poată beneficia de ele”, a declarat primarul George Scripcaru. Edilul spune că odată reabilitate şi aduse la standarde, taberele vor putea primi şi elevi din alte părţi ale ţării.

Braşovenii având, în schimb posibilitatea, de a merge în taberele partenere precum cea de la Costineşti sau Monteoru. „Ne gândim la posibilitatea ca împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov să creem o serie de parteneriate cu tabere din alte zone ale ţării, cum este, de exemplu, cea de la Năvodari. Astfel, copiii din Braşov ar putea merge vara la mare, în timp ce elevii de acolo ar putea veni la munte. Acesta a fost un sistem care a funcţionat foarte bine înainte şi cred că prin eforturile noastre le putem aduce copiilor această bucurie”, a mai spus primarul George Scripcaru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro