Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:43:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul Moldoveanu caută sursa bacteriei din apa de la Câmpina


25 august 2021

Chiar dacă problema apei potabile de la Câmpina a fost rezolvată, primarul Alin Moldoveanu nu renunţă la demersurile pentru a afla sursa apariţiei bacteriei în sistemul de alimentare cu apă al oraşului.

"Împreună cu conducerea Hidroprahova am mers astăzi la staţia de tratare a apei de pe şoseaua Paltinu, la captare, cum îi spunem cu toţii. Am vrut să mă asigur că sunt respectate toate prevederile din planul de măsuri asumat de Hidroprahova şi aprobat de DSP. Hidroprahova a luat şi unele măsuri suplimentare cum ar fi curăţarea filtrelor de la captare, pentru ca apa să fie furnizată la cei mai buni parametri.

V-am spus că nu intenţionez să pun punct acestei probleme cu apa potabilă, chiar dacă situaţia este acum bună, dar vreau să depistăm sursa apariţiei acelei bacterii şi vreau ca locuitorii municipiului să ştie că eu sunt întotdeauna de partea lor.", a scris edilul de pagina sa de Facebook. 

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, un mesaj RO-ALERT ii anunţa pe locuitorii din municipiul Câmpina că apa este nepotabilă şi nu poate fi folosită pentru consum. 

Au urmat zile întregi de restricţii, iar informaţia care a şocat întreaga Românie a fost că bacteria respectivă a fost depistată în reţeaua de apă potabilă, periodic, în ultimii patru ani. 

Fostul primar Horia Tiseanu şi fostul viceprimar Adrian Piţigoi au încercat să se justifice, explicând, fie că nu au ştiut, fie că nu era nevoie de astfel de restricţii drastice, dar nimeni nu a explicat ferm cum a fost posibil ca bacteria să ajungă în reţeaua de apă potabilă.

Deocamdată, singurul care face demersuri în acest sens este actualul primar Moldoveanu care încearcă să rezolve problema pentru ca situaţia să nu se mai repete. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro