Joi, 28 martie 2024 - 8:56:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Judecată domnească pe Drumul Vinului


21 mai 2013

Organizarea celui de al 36 lea Congres Mondial al Viţei de Vie şi al Vinului la Bucureşti îi dă prilejul lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, de a se transforma într-un veritabil agent de PR pentru judeţul nostru.

 

Congresul se va desfăşura în perioada 2-7 iunie la Palatul Parlamentului, iar una dintre zile va fi dedicată podgoriilor Dealul Mare.

Mircea Cosma vrea să îi determine pe cei peste o sută de oaspeţi străini să revină în Prahova, aşa că şi-a propus să îi întâmpine pe aceştia cu o judecată domnească originală.

Congresul Mondial al Viţei de Vie şi al Vinului se va organiza în acest an la Bucureşti. Şi cum europenii au auzit şi de Drumul Vinului de la Prahova, aceştia vor cu orice preţ să-l viziteze. Organizatorii evenimentului de la noi vor să pregătească europenilor o supriză: organizarea unei judecăţi domneşti într-o pârcălăbie.

„Spectacolul trebuie să includă sfatul boierilor, existenţa câtorva pricine, prezenţa pârcălabului şi bineînţeles a domnitorului. Nu este vorba numai de o piesă de teatru, ci un spectacol menit să ne demonstreze originile şi tradiţiile. Îmi doresc o organizare impecabilă, iar pentru străini vom organiza cabine cu translatori”, ne-a spus Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Tema Congresului la care vor participa specialişti din 44 de ţări este “Via şi Vinul: între tradiţie şi modernitate”

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro