Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:29:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Expropriaţii de lux de la autostrada Bucureşti Ploieşti


12 august 2012

autostradaUn proiect de hotărâre de guvern prevede exproprierea a 60 de terenuri şi imobile pentru a face legătura între Petricani şi şoseaua de centură a Capitalei.

Gigi Becali, primarul sectorului 3, Robert Negoita, şi firmele GTC şi Euroholding Land, deţinute de investitori israelieni şi spanioli, se afla pe lista celor care vor fi despăgubiţi pentru terenuri care vor fi expropriate pentru a completa autostrada Bucuresti-Ploiesti. Astfel, între strada Petricani şi şoseaua de centură a Capitalei, vor fi expropriate, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, 60 de terenuri şi imobile care acoperă o suprafaţă de 63.860 de metri pătraţi, pentru care este necesară suma de 47,16 milioane de lei (10,3 milioane de euro).

Lucrările sunt necesare pentru a completa segmentul de autostradă care lipseşte, în lungime de 6,5 kilometri. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar valoarea despăgubirilor rezultă din raportul de evaluare întocmit de către un expert autorizat ANEVAR. Gigi Becali va fi exporpriat de 1.288 de metri pătraţi de teren arabil în Voluntari, pentru care va primi 111.088 de lei, adică 86 de lei pe metrul pătrat (19 euro pe metru pătrat). Tot în Voluntari va pierde mai multe loturi de teren arabil, în suprafaţa de 8.332 de metri pătraţi, şi primarul sectorului 3, Robert Negoita, dar va încasa de la stat în schimb 718.632 de lei (86 de lei pe metrul pătrat - 19 euro pe metru pătrat). „Cei care au evaluat au ţinut cont că zona are anumite perspective şi că acolo există nişte proiecte.

Un hectar de teren agricol se vinde, în general, cu câteva mii de euro, deci metrul pătrat costa câteva zeci de cenţi. în acest caz, preţul de aproape 20 de euro metrul pătrat de teren agricol are încorporat potenţialul de dezvoltare al zonei. Probabil că s-a comparat şi cu alte tranzacţii făcute cu teren în zonă. După părerea mea, ţinând cont de toate acestea, evaluarea este ok “, a declarat analistul imobiliar Radu Zilisteanu. Cel mai mult va câştiga de pe urmă exproprierilor firma Galeria Shoping Center, deţinută de grupul GTC Real Estate, cu acţionari israelieni. Dezvoltatorul imobiliar cedează patru loturi de teren intravilan din şoseaua Petricani, care însumează 15.031 de metri pătraţi şi pentru care va fi despăgubit cu 23 de milioane de lei (1.530 de lei pe metrul pătrat, adică 296 euro/mp). O sumă importantă (15,6 milioane lei) va primi şi compania imobiliară Euroholding land, cu acţionari spanioli, pentru cei 10.226 de metri pătraţi de teren intravilan din şoseaua Petricani. Tot pentru mai multe terenuri din intravilan, care însumează 2.933 de metri pătraţi, firma Piritex va fi despăgubita cu 4,49 milioane de lei (1.530 de lei pe metrul pătrat).

„Suma de 300 de euro pe metrul pătrat de teren intravilan în această zonă este realistă “, a mai spus Zilisteanu. Alţi beneficiari ai exproprierilor sunt o serie de persoane fizice, printre care Georgeta Ionescu, Corneliu Crintea, Gabriela Vargolici, Mihai şi Nicoleta Carciumaru, Cristian şi Mioara Topor, Alexandrina Vasile şi Mihai Nedelcu. Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti a fost deschisă la jumătatea lunii iulie. Primul termen de dâre în folosinţă a autostrăzii Bucuresti-Ploiesti a fost anul 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori. În luna aprilie au început lucrările pentru cei 6,5 kilometri care urmează să completeze autostradă, între şoseaua Petricani şi centura Capitalei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro