Vineri, 29 martie 2024 - 7:29:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Taxe şi amenzi pentru proprietarii de câini din Bucureşti


15 iulie 2013

Bucureştenii care au câini şi nu îi declară în următoarele şase luni vor putea fi amendaţi cu 3.000 de lei, din ianuarie 2014, iar cei care vor opta pentru nesterilizare vor plăti o taxă anuală de 150 de lei, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

Hotărârea CGMB privind controlul reproducţiei câinilor în Capitală, care prevede, printre altele, că persoanele care deţin câini au la dispoziţie şase luni pentru a-i declara la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) se aplică, deja, din 8 iulie.

Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin poştă, pe fax, telefonic sau pe e-mail.

Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru declararea animalelor vor primi un card cu serie unică, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, respectiv seria microcipului, talia, culoarea şi rasa câinelului, precum şi adresa, numărul de telefon şi numele deţinătorului. Cardul va fi trimis prin poştă, la adresa menţionată în formular de către deţinătorul animalului înregistrat la ASPA.

Băncescu a precizat că atunci când îşi declară câinii, proprietarii vor putea opta pentru nesterilizarea lor, dar vor fi înregistraţi la ASPA pentru a plăti anual o taxă de 150 de lei pentru fiecare câine nesterilizat. În situaţia în care câinele este sterilizat la momentul declarării lui, deţinatorul nu achită nicio taxă.

În ce priveşte sterilizarea, sunt exceptaţi câinii utilitari, câinii de vânătoare, câinii cu drept de montă înregistraţi de Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, precum şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Băncescu a precizat că dacă, după termenul de şase luni, la controlul inspectorilor vor fi găsite asociaţii sau organizaţii care nu au declarat toate activităţile legate de aceste animale, vor fi aplicate amenzi de 3.000 de lei.

O persoană poate adopta anual, fără taxă, un singur câine, iar ONG-urile nu vor plăti taxă dacă adoptă până la o sută de animale. În cazul persoanelor care vor dori să adopte mai mult de un animal pe an, taxa va fi de 150 de lei pentru fiecare exemplar în plus. Aceeaşi sumă va fi plătită de ONG-uri la fiecare adopţie peste cele o sută de animale pentru care nu se percepe taxă.

Amenzile pentru nedeclararea animalelor vor fi aplicate de politiştii locali şi inspectorii de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro