Vineri, 29 martie 2024 - 5:50:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Drept la replica Daniel Florea


10 martie 2023

Aş dori să publicaţi un drept la replică în urma articolului defăimător la adresa mea, intitulat „Averi pe spatele refugiaţilor ucrainieni! Lista băieţilor deştepţi din Ploieşti este deschisă de seful Poliţiei Locale, Cătălin Albu!”.

Motivul pentru care doresc să publicaţi acest drept la replică este legat de faptul că nu încalc nicio lege, nu m-am născut în zodia „şmecheriei”, iar cetăţenii ucraineni pe care îi cazez pot fi întrebaţi dacă le asigur, sau nu, un ajutor umanitar.
Sunt unul dintre pionierii refugiaţilor din România, în anul 1997, după absolvirea Academiei de poliţie fiind repartizat la proaspăt înfiinţatul Oficiul Naţional pentru Refugiaţi, instituţie în care am activat timp de cinci ani. De asemenea, fac parte din colectivul care a creat legea privind regimul refugiaţilor în România, iar asta este destul de cunoscut de iniţiaţi. Am şi reprezentat Guvernul României peste hotare în perioada 1998-2001 la mai multe misiuni internaţionale privind implementarea aquis-ului comunitar în materie de refugiaţi.

Puteţi să îi întrebaţi pe ceteăţenii ucraineni găzduiţi de subsemnatul dacă le-am oferit condiţii mai mult decât decente de cazare (şi nu numai), pentru că i-am ajutat atât prin punerea la dispoziţie a unor spaţii de cazare, cât şi cu alimente, haine, medicamente, am mers cu ei la medici, când a fost nevoie, fără ca să pretind altceva în schimb. Cazez cetăţeni ucraineni încă de la începutul războiului şi am facut-o şi fără să particip la programul iniţiat de guvern, pentru că nu ştiam dinainte de iniţierea unui astfel de ajutor. 
Statul român decontează o sumă pentru cazarea şi hrana refugiaţilor din Ucraina, iar verificările efectuate de poliţia naţională pot confirma că nu am încălcat nicio lege. Mai mult, aceste informaţii (cât timp au stat sau stau la mine în găzduire) rezultă şi din plata întreţinerii de la blocurile în care sunt situate proprietăţile. Vecinii şi administratorii blocului pot confirma dacă am făcut declaraţii neconforme.

Verificările cetăţenilor ucraineni nu sunt făcute doar de poliţia locală. Poliţia locală face puţine verificări raportat la situaţia generală a refugiaţilor din Ucraina, probabil pentru faptul că sumele de bani care asigură contravaloarea cheltuielilor sunt viraţi de către un departament al MAI. De altfel, aceste verificări făcute de poliţia locală sunt relativ recente, de doar 2 luni.
Dacă doriţi să ştiţi mai multe, referitor la ajutorarea cetăţenilor ucraineni, de către subsemnatul, puteaţi să mă întrebaţi direct. Astfel aţi fi aflat că după izbucnirea conflictului din Ucraina am fost printre primii care au ajutat ucrainenii, mergând la graniţă cu ajutoare strânse de mine, dar şi de organizaţia sindicală la care eram preşedinte executiv. Iar asta se întâmpla exact acum un an, când primii refugiaţi intrau doar cu hainele de pe ei în România.
Iar ajutorul oferit nu a fost pentru obţinerea vreunui folos material.

Asta legat de refugiaţii ucraineni.

Referitor la şefia SRI, menţionez că nu am fost niciodată şeful SRI aşa cum aţi menţionat.
Despre raportul pe care ANI l-a întocmit, deontologia profesională v-ar fi  obligat să faceţi un mimin de verificări. De acolo ar fi rezultat că nu este o hotărâre definitivă, iar ceea ce îmi impută ANI se află în faza de analiză în faţa completului de judecată, întrucât procesul este pe rol, iar legea de organizare şi funcţionare a ANI precizează că doar după rămânerea definitivă (adică după ce se termină procesul) pot fi declarat incompatibil de agenţie. 
După cum ştiţi (sunt convins de asta), foarte multe persoane au fost declarate incompatibile de ANI iniţial şi, ulterior, raportul acelor funcţionari a fost desfiinţat în instanţă.
Ca atare, vă rog să publicaţi acest drept la replică, iar pentru alte informaţii care să fie reale, puteţi să mă contactaţi oricând întrucât nu am nimic de ascuns, nefiind niciodată un „penal” în sensul indicat de preşedintele României în multe din interviurile sale televizate.
De altfel, dacă doriţi să aflaţi mai multe despre mine, puteţi face o căutare simplă pe internet după cuvintele cheie - Daniel Florea SRI, iar de acolo vă veţi convinge că nu încalc legile şi nu dau „tunuri”.
Cu stimă, Daniel Florea.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro