Vineri, 29 martie 2024 - 1:41:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova in actiune- conferintă de presă Ploiesti. Ce facem cu termoficarea?


25 ianuarie 2023



Referendumul pentru introducerea centralelor termice in apartamentele ploiestenilor a fost tema principala a conferinţei de presă organizate de partidul Prahova in acţiune.

"Am văzut o declaratie a unui director de la TermoPloiesti care pe mine m-a ingrozit. Nu există niciun plan, nicio soluţie, nimic. Domnul ne spunea că vor mai apărea avarii si simtim această stare fiecare in apartamentele noastre. Vrem un referendum local care va da putere cetăţeanului. Va da legitimitate administraţiei publice, pentru că in acest moment actuala administraţie nu mai are legitimitate. Avem o subveţie discriminatorie, care arată ineficienţa sistemului. Subvenţia nu se vede in facturile ploiestenilor, este discreţionară. Un referendum va arăta soluţia de a merge mai departe. Dorim un CET nou pentru că nu se mai pot face reparaţii pe un cazan in stare de degradare avansată. CAF2 era folosit ca rezervă de către Veolia. Municipailtatea trebuie să elaboreze o strategie pentru termie: fie centrale termice de bloc, fie particulare, fie centrale de cartier. CET Brazi nu a făcut nimic pentru modernizare, este un mastodont vechi si uzat. Referendumul poate arăta solţia. Suntem intr-o criză fără precedent si trebuie găsite soluţii urgent. Avem in clipa asta 5 voturi si avem nevoie de 9 pentru a putea iniţia referendumul. Trebuie să ne intoarcem la cetăţeni pentru a afla ce doresc ei", a declarat Alexandru Stefan, consilier municipal al Prahova in Actiune

Alexandru Stefan a vorbit si despre proiectul privind preluarea Parcului Municipal Vest. "Nu mă pot opune unui proiect care priveste un bazin olimpic. Voi vota acest proiect chiar si dacă există 1% sanse să se realizeze. Nu se poate să refuzi un bazin de inot când copiii Ploiestiului sunt umiliţi zilnic pentru că nu au unde să se antreneze. Parcul se va intoarce in patrimoniul Ploiestiului si nu pleacă nimeni cu el".

O altă temă importantă pentru ploiesteni adusă in discuţie a fost cea a infiinţării unui centru de permanenţă pentru bolnavi, centru care să degreveze activitatea UPU de la Spitalul Judeţean Ploiesti si a UPU de la Spitalul de Pediatrie. Centrul ar putea funcţiona intr-una dintre clădirile Spitalului Municipal Schuller, iar permanenţa ar putea fi asigurată de către medicii de familie, conform vicepresedintelui Prahova in Actiune Gabriel Marin.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro