Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 4:14:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aleşii locali câmpineni şi-au încordat muşchii şi au respins reorganizarea Primăriei Câmpina propusă de primarul Moldoveanu!


27 mai 2021

Lovitură de teatru în problema reorganizării aparatului administrativ al municipiului Câmpina. Consilierii locali au respins proiectele propuse de către primarul independent Alin Moldoveanu. Acesta iniţiase mai multe proiecte de hotărâre prin care numărul funcţionarilor angajaţi la Câmpina era redus cu 29 şi se înregistra o economie bugetară de aproximativ un milion de lei, bani care ar fi acoperit rata eşalonării corecţiilor financiare lăsate în urmă de fosta administraţie.

Pentru început a fost respins proiectul privind înfiinţarea Centrului Cultural Câmpina, instituţie care ar fi urmat să încorporeze Casa de Cultură Geo Bogza, Casa Tineretului şi Biblioteca Municipală. Ar fi urmat să apară un Centru de Cultură care ar fi înglobat toate instituţiile culturale din cel de al doilea municipiu al judeţului Prahova, noul organism urmând a fi în subordonarea Consiliului Local şi a primarului Alin Moldoveanu. Aleşii locali au decis că nu este nevoie de o asemenea reorganizare şi au respins proiectul doar cinci aleşi votând pentru.

Aceeaşi situaţie a fost şi în cazul desfiinţării Pieţei Câmpina şi transformarea ei în direcţie în cadrul Primăriei. Şi aici ar fi urmat să asistăm la o reducere de personal, şi implicit a cheltuielilor, dar din păcate, aleşii au considerat că nu este nevoie de o astfel de economie şi că nu este cazul să se schimbe lucrurile. Deci, rămâne cum am stabilit, iar reducerea de personal şi a cheltuielilor înregistrate cu salariile a fost respinsă, deşi acesta este o direcţie iniţiată de către reprezentanţii Guvernului României, care au tot declarat că este nevoie de o reducere a aparatului administrativ.

Într-o asemenea situaţie, primarul Alin Moldoveanu a decis să retragă proiectul privind noua organigramă a municipiului, proiect strâns legat de cele două hotărâri respinse.  

"Voi retrage acest proiect.  Nu vă interesează reducerea financiară şi eliminarea celor care nu sunt performanţi din Primărie. Cei care sunt performanţi nu aveau de ce să se teamă. Pot participa la concurs şi îşi pot pune experienţa în dezvoltarea municipiului Câmpina. Nu doar în campania electorală, ci si după, au fost jigniţi unii colegi, fiind acuzaţi de incompetenţă. Păi dacă e aşa hai să îi eliminăm, dar după un concurs corect şi direct. Stiţi cu toţii că sunt familii întregi în primărie şi este nevoie de această reorganizare. Vreau să fac o echipă performantă, bazată pe competenţă", a declarat primarul Alin Moldoveanu.

În astfel de condiţii, funcţionarii câmpineni pot respira liniştiţi, nefiindu-le puse în pericol posturile. Dar...doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Edilul câmpinean a anunţat că va reveni cu proiectele de reorganizare într-o şedinţă de îndată sau extraordinară. 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro