Marţi, 19 martie 2024 - 10:04:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul oraş din România care emite certificate de urbanism online


13 aprilie 2017

Primăria unui mare oraş din Transilvania a început să emită autorizaţii de urbanism în format electronic, o premieră pentru România.

Documentele pe care Primăria Cluj-Napoca le emite online, prin această platformă, sunt: certificate de urbanism şi cereri pentru extensii, certificate pentru extinderea permiselor de construcţie şi alte diverse aprobări şi certificate legate de spaţiile verzi, siguranţa traficului şi sanitaţie.

Prin acelaşi site, rezidenţii din Cluj-Napoca pot comunica momentul în care încep munca de construcţii.

Primăria Cluj-Napoca permite, de asemenea, plata online a taxelor locale şi completarea mai multor cereri, cum ar fi cea pentru locurile de parcare, de exemplu. Căsătoriile pot fi şi ele programate online, în timp ce transportul public şi parcarea poate fi plătită prin SMS.

Economia regiunii s-a dezvoltat mult în ultima vreme, iar oraşul Cluj-Napoca a atras numeroase companii multinaţionale, multe dintre ele din domeniul IT.

Preţul apartamentelor din oraşul transilvănean este mai mare decât al celor din Bucureşti, iar numărul turiştilor care vizitează Clujul este în creştere, datorită, în principal, festivalului de film TIFF şi a festivalului de muzică electronică Untold.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro