Duminică, 28 aprilie 2024 - 7:56:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dacian Cioloş doreşte să eradicheze plagiatul


10 mai 2016

Învăţământul a fost politizat prin modul cum au fost făcute numirile la inspectoratele şcolare judeţene sau la conducerea unor unităţi de învăţământ, a susţinut premierul Dacian Cioloş, în dezbaterea "Ora premierului" din Parlament. Dacian Cioloş i-a invitat pe parlamentari să susţină efortul Guvernului de a eradica plagiatul şi de a restabili încrederea în valoarea studiilor doctorale, adoptând proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat în acest sens de Executiv.

"Educaţia a fost mereu declarată o prioritate de guvernare, reforme succesive au fost iniţiate fără să fie finalizate de la un Guvern la altul. Iar atunci când s-a fixat un cadru reglementat stabil, cum a fost Legea 1/2011, el a fost ulterior alterat de modificări repetate sau pur şi simplu neaplicat. Aceste experimente succesive şi-au lăsat amprenta pe conţinutul şi coerenţa sistemului românesc de învăţământ. Ca şi alte domenii, şi învăţământul a fost politizat prin modul cum au fost făcute numirile la inspectoratele şcolare judeţene sau la conducerea unor unităţi de învăţământ. Fără să-şi fi propus la începutul mandatului încă o reformă a sistemului, acest Guvern a abordat ca prioritate o serie de probleme importante de implementare care blocau sau afectau calitatea actului educaţional", a spus Dacian Cioloş la dezbaterea "Ora premierului", de la Parlament, cu  tema "Problemele din sistemul de educaţie".

În ceea ce priveşte managementul şcolar şi depolitizarea, Dacian Cioloş a spus că sunt organizate concursuri pentru posturile de inspector general, inspector general adjunct şi directori ai casei corpului didactic.

"Organizăm în această perioadă într-un mod transparent concursuri pentru posturile de inspector general, inspector general adjunct şi directori ai casei corpului didactic. Observăm că în unele judeţe nu se înscrie nimeni la concursuri, nici măcar cei interimari actuali. Prin procedura pe care o punem în practică, aceşti interimari nu vor mai putea să îşi continue mandatul dacă nu se înscriu la concurs. Sperăm ca prin aceste concursuri să clarificăm şi să stabilizăm pe baze profesioniste şi managementul inspectoratelor", a mai afirmat Dacian Cioloş.

Premierul i-a invitat pe parlamentari să susţină efortul Guvernului de a eradica plagiatul şi de a restabili încrederea în valoarea studiilor doctorale, adoptând proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat în acest sens de Executiv.

Sursa: Stirile TVR


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro