Marţi, 19 martie 2024 - 12:41:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Târgşoru Vechi/ Umilinţă chiar şi după moarte! Medicul de familie, un fel de...Fata Morgana!


6 aprilie 2021



Un bătrân a murit! Era bunicul cuiva, tatăl cuiva...Era un OM. Un cetăţean al României, un pensionar. Cu drepturi şi obligaţii....

Până aici nimic neobişnuit! Doar că bătrânul a făcut greşeala de a muri seara, când doctoriţa de familie era în timpul liber. Familia îndurerată a făcut greşeala de a încerca să o contacteze, aşa cum spun legile ţării ăsteia, pentru a veni să constate decesul. Surpriză....Au dat de asistenta medicală, care le-a spus oamenilor (şi aşa supăraţi de pierderea unei persoane dragi) că nu le poate da numărul de telefon direct al doamnei doctor şi să...vină la cabinet a doua zi...după ora 12.00! Bine, nu am înţeles dacă trebuiau să meargă doar rudele îndurerate sau trebuiau să aducă şi mortul cu ei....

Disperaţi oamenii au sunat la 112, la postul local de poliţie. Medicul a fost contactat de politişti...dar, conform celor povestite de rude, răspunsul a fost acelaşi...doctoriţa este în timpul liber.

Episodul hilar s-a întâmplat luni seara în satul Târgşoru Vechi, iar medicul acuzat este dr. Fluvia Oprina, medic de familie în localitate. E drept, că probabil suntem influenţaţi de filmele în care medicul de familie este un membru respectabil al comunităţii, o persoană apropiată de localnici, care le ştie păsurile, bucuriile, necazurile şi care vine în miezul nopţii dacă vreun bolnav are nevoie de ajutor...

Revenind la oile noastre, supăraţi, rudele decedatului au aşteptat să se facă ora 12.00 ca să o deranjeze pe doamna doctor. Între timp au sunat la CAS Prahova. Şi cei de acolo au contactat-o pe dna doctor care a motivat că nu a informat-o nimeni despre deces!!!! Culmea i-a mai şi certat pe cei de la CAS pe motiv că ştie ea procedurile şi nu e nevoie să o înveţe nimeni ce are de făcut şi...că nu e nicio grabă! Adică poţi sta cu mortul în casă 2-3 zile, că nu e nicio problemă! 



Rudele au mers la cabinetul medical (au lăsat decedatul acasă, că doar nu era să-l plimbe pe drum!!! ) şi acolo...uşa închisă! Coada afara, în frig şi vânt.... Pacienţi cuminţi, umiliţi, ţinuţi la uşă, pentru că doamnei doctor îi e frică să nu se infecteze cu coronavirus şi aşa îşi desfăşoară activitatea de la începutul pandemiei... (Şi nu este singurul medic care evită întâlnirile cu pacienţii de teama COVID-19)

Aşa că au renunţat la o nouă umilinţă şi au cerut ajutorul unei firme de pompe funebre, care în câteva ore a rezolvat tot ce era nevoie! 

Şi totuşi rămâne întrebarea ce fac cei care nu îşi permit din punct de vedere financiar să apeleze la firmele specializate. Stau câteva zile cu mortu'-n casă până când doamna doctor îşi găseşte timp să îşi facă datoria?

Sperăm ca cei de la Colegiul Medicilor să se autosesizeze şi să verifice situaţia. Eventual să le explice medicilor de familie din judeţul Prahova că în această perioadă ar trebui să fie aproape de pacienţi, nu să se pitească de oameni, de teama virusului! Dacă s-ar teme şi medicii eroi din ATI? 
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro