Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:17:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Posturi vacante în Poliţia Penitenciară în 2024


7 martie 2024

În ciuda necesităţii urgente de a completa posturile vacante în cadrul Poliţiei Penitenciare, concursurile rămân blocate în conformitate cu legea în vigoare în 2024, cu excepţia posturilor unice şi a celor care devin vacante în timpul anului.

Situaţia devine complexă în ceea ce priveşte alte categorii de posturi, pentru care este necesară deblocarea prin memorandum aprobat de Guvern. Această procedură este esenţială pentru a permite ocuparea funcţiilor blocate de măsurile de austeritate.

În doar două luni de la începutul anului 2024, un număr semnificativ de posturi din sectorul operativ au devenit vacante prin diferite modalităţi, precum schimbări, mutări sau încetări de raporturi.

Pentru a face faţă acestei situaţii, se va proceda la scoaterea la concurs etapizată a posturilor care nu sunt afectate de blocare, începând cu un prim pachet de 65 de funcţii şi continuând ulterior cu alte aproximativ 60 de funcţii din domeniul economic, urmate de un pachet mare de posturi din sectorul operativ.

Perspectivele referitoare la sesiunea de trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor (TCO) rămân, de asemenea, neclare. Procedurile de concurs derulate în anul precedent au fost suspendate, iar pentru a relua procesul este necesar un memorandum care să includă şi alte funcţii, nu doar cele 48 de posturi blocate.

În paralel, se speră într-un parcurs rapid al Hotărârii de Guvern pentru suplimentarea schemei Poliţiei Penitenciare cu 1600 de posturi, iar în ceea ce priveşte mutările, Autoritatea Naţională a Penitenciarelor încearcă să organizeze o sesiune chiar în luna martie.

Cu toate acestea, există speranţa că, până la finalul anului 2024, numărul posturilor ocupate în Poliţia Penitenciară va creşte de la 13.000 la 14.000, având în vedere şi creşterea stabilităţii pe termen lung a resursei umane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro