Miercuri, 22 mai 2024 - 5:30:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fonduri europene pentru modernizarea Maternităţii Ploieşti


2 aprilie 2016

Consiliul Judeţean Prahova va solicita în perioada următoare finanţarea din fonduri externe pentru două proiecte care să vină în sprijinul dezvoltării infrastructurii Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, una din cele mai mari unităţi sanitare publice de monospecialitate din ţară şi singurul spital de profil din Municipiul Ploieşti. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate (spitalicească şi ambulatorie), asistenţă medicală neonatală pentru 85 % din populaţia Judeţului Prahova.

Primul proiect „Reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti”, se va înscrie în Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 – Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon” – Prioritatea de investiţii 3.1 „Sprijinirea eficienţei energetice”, are o valoare estimată de 7.058.835 lei cu TVA.
În cadrul proiectului au fost propuse prin SF activităţi de îmbunătăţirea izolaţiei termice şi hidroizolaţie a anvelopei clădirii, de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor pentru prepararea şi transportul agentului termic, dar şi achiziţionarea şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile. Totodată, se va urmări înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat tip LED, cu eficienţă energetică ridicată si durată mare de viaţă.

Cel de-al doilea proiect “Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii de primiri urgenţe a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti” se înscrie în Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 – Axa Prioritara 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale” - Prioritatea de investitii 8.1 – “Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale”, îşi propune realizarea un corp de cladire nou P+E parţial, alipit corpului „D” al spitalului, care va cuprinde o Cameră de Primiri Urgenţe complet utilată si echipată, dar şi sistematizarea incintei. Valorea estimată a acestul proiect se ridică la 4.579. 314 lei cu TVA.
Până la publicarea ghidurilor specifice şi până la deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor, Consiliul Judeţean Prahova a demarat pregătirea şi promovarea acestor două proiecte şi au fost elaborate studiile de fezabilitate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro