Joi, 25 aprilie 2024 - 10:56:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Primarii prahoveni si reprezentaţii CJ la Adunarea Generală a ACOR Prahova


28 februarie 2023



Primarii prahoveni au lăsat pentru câteva ore administrarea propriilor localităţi si s-au intâlnit la Ramatuelle pentru Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România Filiala Prahova.

Peste 70 de primari au răspuns invitaţiei primarului comunei Măgurele- Vasile Diaconu, presedintele ACOR Prahova, pe agenda evenimentului figurând teme precum importanţa auditului public intern în administraţia publică locală, reconsiderarea pe principii de egalitate a primarilor comunelor în raport cu ceilalţi primari ai oraşelor şi ai municipiilor sau elaborarea unui sistem echitabil de salarizare, care să elimine toate discriminările şi distorsiunile din dreptul administraţiei locale. 

Invitaţii speciali ai Adunării Generale au fost Petre Daea, ministrul Agriculturii, Iulian Dumitrescu, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Dumitru Tudone, vicepresedintele CJ Prahova, Sorin Arsenoiu, directorul adjunct al Camerei de Conturi Prahova, prefectul Virgil Nanu. La discutii au fost prezenti si directorii ai mai multor instituţii publice din Prahova, dar si preşedinţi şi vicepreşedinţi ale filialelor din alte judeţe a Asociaţiei Comunelor din România.

Am remarcat prezenţa primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, despre care s-a spus că ar fi un foarte bun candidat la...Primăria Ploiesti.

De altfel, Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova, l-a salutat special pe Moldoveanu si a afirmat că si acum este uimit de modul in care a reusit să răstoarne toate sondajele si să câstige fotoliul de primar al Câmpinii.

„Mi-a făcut mare plăcere să particip astăzi la Adunarea generală a Filialei Judeţene Prahova a Asociaţiei Comunelor din România.

De când am devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, am făcut parteneriate cu toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică. Iar acest lucru se vede în proiectele pe care le avem în derulare, cum ar fi cele de apă, canal, gaze, centuri ocolitoare etc, dar şi în cele finalizate, cum ar fi distribuţia celor peste 12.000 de tablete pentru elevii din mediul rural

În acest an, avem unul dintre cele mai mari bugete de judeţ din ţară, care provine nu atât din venituri, cât din atragerea de fonduri europene. Este anul în care, împreună cu primarii, trebuie să punem proiectele noastre în practică şi să îmbunătăţim condiţiile de viaţă ale prahovenilor.  

Eu lupt pentru judeţ, pentru a atrage cât mai mulţi bani în Prahova, pentru a rezolva cât mai multe probleme.”, a spus Iulian Dumitrescu

Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele şi preşedintele AcoR  Prahova, a afirmat că judeţul beneficiază, în această perioadă, de cea mai generoasă finanţare nerambursabilă, atrasă de către conducerea şi echipa CJ Prahova. Însă pentru implementarea proiectelor, Diaconu a subliniat că este nevoie şi de implicarea fiecărei autorităţi locale.

Vasile Diaconu a fost ales presedinte al ACOR Prahova in urmă cu un doi ani si incearcă permanent să găsească parteneriate si modalităţi de colaborare intre primarii prahoveni si reprezentanţii instituţiilor locale si judeţene. 





 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro