Joi, 28 martie 2024 - 11:42:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Consilierii PDL şi-au încălcat promisiunea


1 februarie 2013

După ce au solicitat un răgaz de câteva ore pentru a studia în profunzime proiectul prin care urmează să fie să fie acceptată construirea de către ANL a 23 de apartamente prin credit ipotecar, aleşii PDL au refuzat să se prezinte la şedinţa prin care hotărârea era din nou supusă votului aleşilor.

Gheorge Sârbu a anunţat că niciunul dintre colegii săi pedelişti nu vor participa la şedinţa extraordinară cu toate că reprezentanţii USL şi PPDD explicaseră importanţa proiectului.

De altfel PPDD a emis şi o declaraţie de presă pe această temă, document în care liderul Radu Socoleanu făcea apel „la înţelepciunea colegilor noştri din PDL rugându-i să pună pe primul plan interesul ploieşteanului şi să uite pentru câteva clipe de luptă politică”.

Primarul Iulian Bădescu s-a arătat dezamăgit de această situaţie, mai ales că obţinuse promisiunea Robertei Anastase de sprijin a proiectului.

" Am sunat-o pe domnişoara Roberta Anastase. Am încercat să-i explic, încă o data, despre ce este vorba în acest proiect de hotărâre. Am primit asigurări că a înţeles pe deplin despre ce este vorba şi că PDL prin consilierii aleşi o să fie alături de ploieşteni şi o să reprezinte interesele cetăţenilor votând acest proiect de hotărâre. De altfel, domnişoara Anastase, preşedintele Partidului Democrat Liberal filiala Prahova, a ţinut să-mi sublinieze la telefon că proiectul pe care îl avem în faţă este în fapt o decizie a doamnei Elena Udrea, pe când era ministrul al Dezvoltării, de a transfera proiectele ANL în proiecte de construire de locuinţe cu credit ipotecar tocmai prin prisma faptlui că bugetul naţional nu ne permite să mai construim locuinţe ANL pe care să le închiriem şi că strategia guvernamentală ar trebui să se îndrepte spre construcţia de locuinţe care să fie imediat vândute, urmând ca prin recuperarea valorii acestor case să se investească în altele”, a spus Iulian Bădescu.

El consideră că prin neparticiparea consilierilor PDL la şedinţă, Anastase şi-a încălcat promisiunea, Ploieştiul ratând atragerea în oraş a unei investiţii de câteva milioane de euro.

„Sunt profund dezamăgit, în acelaşi timp, fără să folosesc cuvinte dure, simt un anumit dezgust faţă de această atidunine pe care nu pot să nu o înţeleg. Nu este o victorie a PDL-ului împotriva noastră, a celor care suntem în această sală. Este practic un război al lor cu cetăţenii, un război din care are de pierdut comunitatea. Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru. Nu este nicio cale legală de a ataca această atitudine PDL-ului. Îmi pare rau că am crezut că doamna Anastase mai poate fi un partener de dialog. Aş vrea să subliniez că am primit asigurări că acest gest al consilierilor democrat-liberali nu este asumat Andrei Volosevici. Mi s-a transmis că nu agreează această atitudine. Sper să nu fie şi acesta un mesaj mincinos", a mai spus primarul Iulian Bădescu.

Reamintim că aleşii PDL nu au dorit să aprobe un proiect de hotărâre prin care ANL putea să demareze construirea a 23 de apartamente prin credit ipotecar pe strada Cosminele din Ploieşti.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro