Luni, 15 aprilie 2024 - 2:55:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O ţără europeană anulează toate datoriile celor mai săraci locuitori


3 februarie 2015

Guvernul din Croaţia a decis să anuleze datoriile de până la 35.000 de kuna (5.146 dolari) acumulate de persoanele cu venituri de până la 1.250 kuna pe lună (184 dolari), decizie fără precedent menită să susţină economia prin stimularea consumului intern.

Măsura, care intră în vigoare luni, se referă la persoanele cu venituri reduse, care locuiesc cu chirie şi nu îşi pot plăti datoriile, relatează CNBC.

În acest program sunt incluse datoriile către companiile energetice, bănci şi alţi furnizori de credite şi operatorii de telecomunicaţii.

Premierul Zoran Milanovic a declarat că niciun alt guvern nu a mai luat o astfel de măsură.

"Facem tot posibilul să uşurăm vieţile oamenilor, în această criză prelungită şi stresantă, pentru a le da şansa unui nou început", a afirmat Milanovic luna trecută, într-o conferinţă de presă în care a anunţat programul.

Programul va costa creditorii până la 2,1 miliarde de kuna (309 milioane dolari), conform estimărilor Reuters.

Ideea guvernului este de a susţine relansarea activităţilor economice prin stimularea consumului, în urma deblocării conturilor bancare ale datorniciilor.

Economia Croaţiei este în recesiune de şapte ani. La fel ca în unele state vecine, croaţii au luat împrumuturi şi credite ipotecare în franci elveţieni, dar de la liberalizarea cursului de către Banca Naţională a Elveţiei, luna trecută, costul rambursării datoriilor a crescut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro