Duminică, 21 aprilie 2024 - 5:23:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Cosma are grijă de Şcoala Specială


2 noiembrie 2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat că pentru bugetul anului 2013 vor fi  alocate sumele necesare pentru construirea  unui nou Centru Şcolar Special, pentru copii  cu cerinţe educative speciale.

Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda eforturilor din ultimele luni,  nu s-a găsit o soluţie viabilă pentru remedierea problemelor apărute la actualul sediu în care funcţionează Centrul Şcolar Special din Ploieşti şi care riscă să devină nefuncţional din cauza pânzei freatice de suprafaţă aflată chiar sub clădire.

Noua clădire  va fi construită pe un teren aparţinând Consiliului Judeţean Prahova şi va oferi cele mai moderne condiţii pentru desfăşurarea activităţilor educative şi a celor de terapie pentru copii cu nevoi speciale.

În prezent, Centrul Special oferă asistenţă educaţională şi terepeutic-recuperatorie pentru 123 de copii cu cerinţe educative speciale.

Problema instituţiei a fost abordată în şedinţa Consiliului  Judeţean Prahova şi de fostul prefect Adrian Dobre, acum consilier judeţean PDL şi candidat ARD la un mandat de deputat. El i-a solicitat preşedintelui Cosma să caute soluţii pentru reglementarea situaţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro