Chef cu mămăligă şi palincă în centrul Clujului. Peste o mie de oameni s-au înfruptat dintr-o uriaşă mămăligă cu brânză şi jumări, gătită de bucătarii primăriei conduse de Emil Boc. Cum era de aşteptat, fostul şef al Guvernului a pus şi el mâna la prepararea mămăligii, dar şi la împărţirea ei.
Emil Boc nu s-a mulţumit doar cu împărţitul mămăligii, el a ţinut neapărat să o şi guste.
"Vreţi să gustaţi? Vă daţi seama că n-am prea mâncat azi. Mi-am făcut special poftă pentru ziua de azi.", a declarat Boc.
Înainte de masă, Emil Boc a ciocnit un păhărel de ţuică cu bucătarii. Primarul Clujului n-a făcut reclamă doar ţuicii, ci şi mâncării româneşti.
"Asta este o mămăligă mai elaborată, mult mai bine pregătită. Este produs autentic românesc care poate fi omologat şi să ştie toţi românii că la Cluj, nu numai varza a la Cluj avem, ci avem şi mămăligă cu jumări, cea mai bună din centrul şi estul Europei. Nu numai din România." , a mai spus Boc.
10 bucătari au muncit încă de dimineaţă la pregătirea mămăligii gigant pentru care s-au folosit 50 de kg de mălai, 30 de kg de brânză de burduf şi 30 de kg de caşcaval, dar şi 10 kg de jumări.