Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:51:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Din nou despre Vivi Răchită şi angajarea sa ILEGALĂ la CSM Ploieşti!


31 martie 2021

Cu o întârziere uriaşă, CSM Ploieşti a reuşit să ne răspundă la una dintre cererile noastre în baza Legii 544/ 2001. Au răspuns la cea din luna decembrie 2020, în care solicitam contractul lui Valeriu Răchită. Citind cu atenţie respectivul document, am descoperit o mare surpriză!  Surpriză pe care specialiştii în contracte de muncă consultaţi de către redactorii noştri au spus că nu este în niciun caz legală.

Astfel, în contractul de antrenor-coordonator (pe aceeaşi funcţie fiind angajat şi fostul secund al lui Răchită, Daniel Dumitrache) sunt strecurate tot felul de...să le spunem...inexactităţi.

După cum vedeţi în fotografiile anexate, la capitolul contraprestaţia activităţii sportive, aflăm că....bonificaţia se achită pe data de 10 ale lunii, prin virament bancar IN BAZA FACTURII EMISE DE PRESTATOR , iar la punctul c...CONTRIBUŢIILE LEGALE CAD ÎN SARCINA PRESTATORULUI!!!! 

Păi, Codul Muncii prevede că toate contribuţiile sunt reţinute de angajator şi virate către stat, în caz contrar nevirarea constituind infracţiune.

Vă ataşăm şi o poză după contractul unul alt antrenor din club, pentru a vedea diferenţa modalităţii de plată.

Dar, revenind la contractul lui Valeriu Răchită, legislaţia nu prevede posibilitatea ca o persoană fizică să poată emite facturi fiscale, decât în situaţia în care vorbim despre o...persoană fizică autorizată. Iar în acest caz, ne aducem aminte de scandalul de acum patru ani, când antrenorii şi sportivii de la CSM Ploieşti nu au fost plătiţi peste şase luni, tocmai pentru că...aveau contracte ca persoane fizice autorizate, iar reprezentanţii Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti au considerat că acest lucru este ilegal. 

Suntem curioşi cine şi-a asumat responsabilitatea pentru ca Vivi Răchită să încaseze lunar 5.500 de lei, fără a-i fi reţinute impozitele de către CSM Ploieşti şi cum vor caracteriza juriştii Primăriei Ploieşti acest contract.


PS. Lăsând la o parte faptul că CSM a secretizat data semnării contractului, această prevedere nefiind cuprinsă în regulile GDPR, ne întrebăm cum este posibil ca un asemenea contract, total diferit de celelalte contracte de prestări sportive ale antrenorilor de la clubul sportiv, să fie redactat şi semnat de directorii instituţiei. Oare contractul a fost pe genunchi, rapid, tocmai pentru a inventa un răspuns la solicitările noastre în baza Legii 544/2001? Oricum, noi solicitam contractul semnat în luna iulie 2020 şi nu pe cel încheiat în luna noiembrie (pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie...)

PS2. Am formulat astăzi o reclamaţie administrativă pentru faptul că nu ne-au fost furnizate răspunsurile la solicitările noastre în baza Legii 544/2001. În situaţia în care nu vom primi nici de această dată răspuns, ne vom adresa instanţelor de judecată pentru că nu este permis ca o instituţie finanţată exclusiv din bani publici să ignore prevederile privind transparenţa şi să ascundă răspunsuri privind cheltuirea banilor publici.



Contract Valeriu Răchită



Contract antrenori CSM Ploiesti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro