Joi, 28 martie 2024 - 11:52:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal! Avramescu, de la SGU, face legea cum vrea el


20 noiembrie 2012

Ploieşti. Luni seara. Fără să ştiu ce o să mi se intâmple, parchez maşina în faţă la BIG şi intru repede în magazin, cu ideea de a cumpăra ceva.  Era 17.50. După 10 minute, mai exact la 18.00, ies şi surpriză! Maşina mea avea roţile blocate. Bineînţeles că mai erau şi alte maşini, dar a mea era nespălată, la fel şi alte două. Afară îl cunosc pe Dan Avramescu, unul dintre angajaţii de la Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti care se ocupă cu aşa ceva. Şi nu fac eu cunoştiinţă cu el, primul, ci o doamnă care de-abia aştepta să plece, întrucât trebuia să ajungă să îşi ia copilul de la şcoală. Deşi regulamentul prevede ca, în momentul în care o maşină este parcată neregulamentar, să i se blocheze roţile şi imediat să se întocmească procesul verbal de constatare şi să se facă poze autoturismului, domnul Avramescu stătea liniştit în maşină şi aştepta să încaseze. Doamna menţionată mai sus se duce la el la maşină şi după o ceartă cu individul şi rugăminţi pentru a-i debloca roata, îi dă fix 104 lei, moment în care Dan Avramescu afirmă: „Nu îmi mai merge casa de marcat. O să vă caut eu să vă dau bonul”. Doamna acceptă, deşi este conştientă că acest lucru nu se va întâmpla niciodată, dar presată de faptul că plodul o aştepta undeva într-un parc, pleacă. Doar nu stătea până reuşea domnul Dan să deplaseze departamentul IT de la SGU pentru a schimba rola de la casa de marcat sau altceva. Şi nu ştiu cum naiba se face că pentru cele fix trei maşini blocate, domnul Dan nu mai avea rolă la casa de marcat aşa că trebuia să o schimbe... Probabil vreo coincidenţă nefericită!

Un alt domn, cu ceva mai mult timp la dispoziţie se ia la harţă cu angajatul de la SGU care refuză să-i dea bon fiscal şi, mai mult, nici măcar nu făcuse procesul verbal de constatare. Păi, regulamentul ce prevede?! Nici mai mult, nici mai puţin, domnul sună la 112 pentru a reclama faptul că este înşelat şi că domnul Avramescu nu vrea să-i dea bonul şi nici procesul verbal. Rapid, soseşte un echipaj al Poliţiei şi minune! aparatul merge!!! Şi rolă e din belşug! Rapid, completează procesul verbal şi ia banii...

Menţionez că în tot acest timp eu îi ceream procesul verbal de constatare şi, la fel, bonul fiscal, să pot pleca! Ce credeţi că face? După ce se făcuse deja 18.30, de-abia atunci Dan Avramescu se apucă să facă procesul verbal pe care îmi trece frumos ora constatării 18.29. Conform bonului încasează suma de 104 lei la ora 18.34, timp în care poliţiştii îi spuneau că ce a făcut este nelegal şi abuz în serviciu, şi se apucă să îmi facă poze la maşină (într-una cred că apar şi eu). După încă vreo 10 minute de şedinţă foto, îmi spune că pot să plec.

Probabil că dacă nu am fi chemat poliţia, casa de marcat nu ar fi mers şi, mai mult ca sigur, banii se duceu cu totul altundeva decât în contul Primăriei. Probabil. Dar, pentru că la noi nimic nu este făcut pentru a fi respectat, şi pentru că suntem ţara unde cei care blochează roţile stau pitiţi prin boscheţi pentru a te prinde – adică să îţi blocheze roata şi după să facă procesul verbal de constatare, dacă îl fac – nu avem decât să ne conformăm.

Mâine voi face reclamaţie la SGU. Promit că vă voi ţine la curent. Dacă îl cunoaşteţi şi dumneavoastră pe domnul Avramescu, vă rugăm să ne scrieţi la adresa [email protected] sau să ne daţi un comentariu la material.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro