Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:50:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CJ Prahova dă bani cultelor religioase în 2017


27 iulie 2017

Consiliul Judeţean Prahova lansează un concurs de proiecte, pentru finanţarea unor obiective de investiţii propuse de cultele religioase. La şedinţa din această săptămână, autorităţile au aprobat bugetul pentru aceste investiţii şi o listă de criterii.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, bugetul total pentru 2017 va fi de 700.000 de lei, care va fi repartizat pentru finanţarea lucrărilor propuse de cultele religioase recunoscute potrivit legilor româneşti.

Suma maximă, pentru fiecare lăcaş de cult, va fi de 50.000 de lei, se mai arată în hotărârea adoptată de CJ, în care se precizează şi că promotorii proiectelor trebuie să asigure o cotă de cofinanţare de cel puţin 10% din valoarea totală.

Alocarea de fonduri urmăreşte în special executarea unor lucrări de reabilitare sau modernizare a bisericilor şi mănăstirilor din Prahova, Consiliul Judeţean stabilind o comisie de analiză a proiectelor depuse, una de contestaţii şi o grilă de punctaj pe baza căreia se va face departajarea, în care vor primi puncte suplimentare lăcaşurile de cult incluse în lista monumentelor istorice de interes judeţean sau naţional. În plus, se vor acorda puncte şi în funcţie de specificul şi amploarea lucrărilorm propuse.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro