Vineri, 29 martie 2024 - 5:02:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Demisie, fără surpriză, din PSD Prahova


14 martie 2013

După luni de zile de tatonări şi de atacat conducerea judeţeană a PSD, George Stanciu, ginerele fostului primar al Ploieştiului Emil Calotă, a demisionat din formaţiunea politică, cu doar o zi înainte de alegerile pentru şefia organizaţiei municipale.

Acesta a susţine că a demisionat pentru a nu lăsa loc de interpretări în cazul în care rezultatele alegerilor interne l-ar fi nemulţumit.  

George Stanciu este membru PSD din 2007  şi a fost unul dintre cei mai vocali membri ai formaţiunii politice pe plan local. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai primarului Iulian Bădescu, iar demisia sa vine după luni bune de zvonuri care îl dădeau drept sigur viitor viceprimar al Ploieştiului. Printre nemulţumirile lui Stanciu menţionăm primirea deputatului Andrei Sava în PSD şi nevalidarea candidaturii sale pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

 

Publicăm integral declaraţia de presă prin care politicianul îşi anunţă demisia din PSD:

 

“Pe această cale, doresc să vă informez că îmi depun demisia din Partidul Social Democrat, al cărui membru sunt din anul 2007. În acelaşi timp, demisionez din funcţia de consilier local al municipiului Ploieşti, cu părere de rău faţă de ploieştenii care mă cunosc şi m-au votat. Totodată, vreau să-l asigur pe copilul diagnosticat cu autism, căruia i-am donat în această perioadă indemnizaţia mea de consilier, că voi fi alături de el în continuare în lupta pe care o duce.

Mulţumindu-vă pentru interesul acordat în ultimele zile, de când au apărut zvonuri legate de această decizie, pe care mă gândesc să o iau de câteva luni, vreau să fac câteva precizări:

- am fost membru al acestui partid din anul 2007 şi m-am supus deciziilor luate de conducere chiar şi când acestea nu mi-au convenit. Exemplul cel mai bun este lupta pe care am dus-o, alături de echipa lui Iulian Bădescu, la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.

- înaintez demisia mea acum, înainte de alegerile din cadrul PSD Ploieşti, pentru a nu lăsa loc interpretărilor privind o eventuală nemulţumire a mea legată de rezultatul alegerilor. Nu mă interesează funcţiile din partid, dacă m-ar fi interesat aş fi părăsit cu mult timp în urmă corabia sau, ca alţii, mi-aş fi cumpărat o funcţie.

- nu am cerut nimic, niciodată, de la PSD. Am intrat în politică, convingând mulţi prieteni să o facă, pentru că am crezut şi cred în continuare că am destule de oferit comunităţii din care fac parte. Din păcate, PSD Prahova este în acest moment o organizaţie în care interesele personale sau de grup ale unora sunt puse mai presus de orice. Pentru aceste interese, oamenii la care mă refer sunt dispuşi să comită abuzuri inimaginabile, mergând până la încălcarea grosolană a legilor.

- cred în continuare în obiectivele propuse de Uniunea  Social-Liberală şi în mesajele primului ministru Victor  Ponta, al cărui susţinător necondiţionat mă declar. Dar atâta vreme cât în teritoriu se petrec fapte greu de imaginat, atâta timp cât instituţiile statului sunt influenţate de politicieni în interesul personal al acestora, atâta vreme cât oamenii de afaceri care vor să ajute sunt terorizaţi de clanuri cu un comportament mafiot, România nu are cum să meargă într-o direcţie bună. Iar dacă nu face ceva pentru a schimba toate astea, premierul va constata pe pielea lui că am dreptate.

- deocamdată, nu am în plan să mă înscriu într-un partid, chiar dacă mulţi oameni din colegiul Nord, care nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat la alegerile din decembrie, când pedelistul Andrei Sava a fost paraşutat în PSD direct pe postul de candidat, m-au sunat să mă întrebe unde voi activa politic.

- vreau să le mulţumesc colegilor din PSD, alături de care am făcut o echipă excelentă, punându-l primul pe listă pe primarul Iulian Bădescu. Acestuia îi mulţumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o în ultimul an, în care am luptat împreună, cot la cot, zdrobindu-ne adversarii politici. Nu spun mai multe pentru că nu vreau să îi fac rău în interiorul partidului, dar îl atenţionez că are de-a face, în PSD, cu oameni care uneltesc împotriva lui şi care nu vor ezita să-l trădeze, la momentul potrivit.

- nu în ultimul rând, aş vrea să lansez un apel către oamenii simpli, membri ai PSD, dar şi către oamenii de afaceri din Ploieşti care sprijină partidul şi să le spun că plecarea mea din PSD nu este o renunţare, nu este un abandon. Este singura modalitate prin care pot continua, fără să afectez imaginea partidului, lupta împotriva unor oameni aflaţi vremelnic în funcţii de decizie. Voi reveni în partid în momentul în care aceşti oameni vor dipărea, fie pe cale naturală, unii dintre ei, fie vor înfunda puşcăriile, alţii.”

 

Primarul Iulian Bădescu nu a dorit să comenteze demisia lui Stanciu spunând că dacă este reală „va fi o pierdere grea pentru PSD”.

George Stanciu este membru PSD din 2007, iar din martie 2010 până  în noiembrie 2011 a condus TSD Ploieşti. A coordonat campania electorală pentru Mircea Geoană în Colegiul 12 Nord, pe cea a primarului Iulian Bădescu la locale, pe cea a lui Augustin Mitu pentru Senat şi se laudă cu peste 3.500 de membrii aduşi în PSD. Din iunie 2012 este consilier local, fiind preşedintele Comisiei de Urbanism , membru al Comisiei de Buget Finanţe din CL şi membru în AGA de la SGU


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro