Marţi, 19 martie 2024 - 1:57:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce nu pleacă leii lui Nuţu Cămătaru în Africa de Sud?


9 aprilie 2013

Cei patru lei care au fost confiscaţi, la sfârşitul lunii februarie, de pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, şi care se află, deocamdată, în custodia Grădinii Zoologice Bucov, nu pot fi relocaţi într-o rezervaţie din Africa de Sud, aşa cum se stabilise iniţial.

Motivul?  Autorităţile nu au stabilit cine este proprietarul animalelor!

 

Reprezentanţii Fundaţiei Vier Pfoten acuză autorităţile de "lipsă de profesionalism", arătând că, din cauza "bâlbâielilor", animalele riscă să fie condamnate, în continuare, la suferinţă.

Conform unui comunicat de presă al Vier Pfoten România, transferul celor patru lei către rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud era programat să aibă loc astăzi.

"În prezent, leii se află la Zoo Ploieşti - Bucov pentru o perioadă de carantină de 45 de zile, care va expira în scurt timp. Grădina zoologică nu are posibilitatea de a hrăni şi adăposti permanent leii într-un spaţiu adecvat şi autorizat pentru această specie. Acesta a fost motivul pentru care Vier Pfoten a oferit ca soluţie transferul leilor în rezervaţia sa din Africa de Sud, suportând toate costurile şi asistenţa specializată. Mai rămânea doar ca Garda de Mediu să-şi dea acordul pentru acest transfer, însă acest lucru nu s-a întâmplat", se mai arată în documentul Vier Pfoten

Laura Moagher, directorul Parcului Constantin Stere Ploieşti ne-a spus că perioada de carantină a celor patru feline expiră pe 12 aprilie şi că a trimis deja mai multe adrese către conducerea ANSVSA pentru a afla ce se va întâmpla în viitor cu leii

„Nu putem să decidem noi ce se întâmplă cu animalele. Am acceptat felinele doar pentru perioada de carantină, în care puteam asigura spaţiu corespunzător. Cei de la  Garda Naţională de Mediu şi ANSVSA trebuie să decidă ce se întâmplă în continuare", ne-a declarat  Laura Moagher.

Costurile de întreţinere a celor patru lei sunt de aproximativ 4.500 de lei lunar, dar felinele şi-a câştigat singure hrana deoarece de la aducerea lor la Zoo Ploieşti încasările instituţiei s-au triplat.

Vă reamintim că doar într-un weekend, Zoo Bucov a încasat pentru taxa de parcare şi biletele de intrare peste 9.000 de lei.

La sfârşitul lunii februarie, de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru au fost confiscate şase animale sălbatice - doi urşi şi patru lei- care au fost relocate temporar la Grădina Zoologică Ploieşti. Cei doi urşi vor rămâne la Ploieşti, fiind deja mutate în adăpostul special amenajat pentru aceste animale.

 

FOTO: PRESA.PH


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro