Miercuri, 19 iunie 2024 - 4:09:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul a aprobat programul politic care actualizează programul de guvernare


6 martie 2014

Guvernul a aprobat, miercuri seara, programul politic care actualizează programul de guvernare, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Documentul va fi transmis Parlamentului joi dimineaţa, au precizat sursele.
   
Premierul Victor Ponta a declarat, în prima şedinţă a noului Cabinet, că programul pe care Guvernul îl va transmite Parlamentului este în proporţie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind însă bine să fie actualizat la zi după schimbările de compoziţie politică din Executiv.
   
Noul Guvern s-a reunit, miercuri seara, în prima şedinţă de după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură.
Ponta a precizat anterior că Guvernul va adopta şi transmite Parlamentului un program politic care va actualiza programul de guvernare, pentru care îşi va angaja răspunderea. El a precizat că este vorba de un program politic şi că procedura va avea loc în baza articolului 114 din Constituţie.
   
Articolul respectiv prevede că Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro