Vineri, 29 martie 2024 - 10:38:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comuna din România care îşi înfiinţează propria companie de transport în comun


3 august 2015

Comuna Jibert din judeţul Braşov îşi va înfiinţa propriul serviciu de transport public local, astfel încât localnicii din cele cinci sate ale comunei să aibă legături mai bune între localităţi, informează publicaţia locală „Bună ziua Braşov”.

Autorităţile locale vor înfiinţa compartimentul de transport public din comună cu ajutorul fondurilor europene. Comuna a obţinut deja o finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Pe trasee vor circula două microbuze.

Valoarea estimată pentru achiziţia celor două microbuze a fost de 347.321 de lei, fără TVA, iar la licitaţie s-au înscris doi dealeri auto. Cea mai avantajoasă ofertă a fost a Ţiriac Auto din Braşov. Primăria va plăti pe cele două mijloace de transport 430.280 de lei cu tot cu TVA.

Înainte de a-şi înfiinţa compania locală de transport, Primăria mai trebuie să obţină licenţe de transport pentru traseele pe care vor circula microbuzele.

„Noile microbuze marca Mercedes-Benz, care au fost achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, au fost personalizate şi urmează sa obţină licenţele de transport persoane. În urma obţinerii licenţelor, Primăria doreşte sa înfiinţeze transportul public local şi pentru ruta Făgăraş – Rupea, dar acestea pot fi închiriate şi pentru curse ocazionale sau la diferite evenimente”, a declarat primarul Iancu Boeriu pentru sursa citată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro