Duminică, 23 februarie 2020 - 10:16:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Comuna din România care îşi înfiinţează propria companie de transport în comun


3 august 2015

Comuna Jibert din judeţul Braşov îşi va înfiinţa propriul serviciu de transport public local, astfel încât localnicii din cele cinci sate ale comunei să aibă legături mai bune între localităţi, informează publicaţia locală „Bună ziua Braşov”.

Autorităţile locale vor înfiinţa compartimentul de transport public din comună cu ajutorul fondurilor europene. Comuna a obţinut deja o finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Pe trasee vor circula două microbuze.

Valoarea estimată pentru achiziţia celor două microbuze a fost de 347.321 de lei, fără TVA, iar la licitaţie s-au înscris doi dealeri auto. Cea mai avantajoasă ofertă a fost a Ţiriac Auto din Braşov. Primăria va plăti pe cele două mijloace de transport 430.280 de lei cu tot cu TVA.

Înainte de a-şi înfiinţa compania locală de transport, Primăria mai trebuie să obţină licenţe de transport pentru traseele pe care vor circula microbuzele.

„Noile microbuze marca Mercedes-Benz, care au fost achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, au fost personalizate şi urmează sa obţină licenţele de transport persoane. În urma obţinerii licenţelor, Primăria doreşte sa înfiinţeze transportul public local şi pentru ruta Făgăraş – Rupea, dar acestea pot fi închiriate şi pentru curse ocazionale sau la diferite evenimente”, a declarat primarul Iancu Boeriu pentru sursa citată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(258 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro