Vineri, 29 martie 2024 - 11:29:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


In memoriam Aurel Stroe. La Buşteni a avut loc a VII-a ediţie a festivalului dedicat compozitorului


12 octombrie 2015

Regal muzical la Buşteni. Muzicologi, critici şi simpli melomani au luat parte la a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional "Aurel Stroe". Centrul cultural din localitate, care poartă numele regretatului compozitor, s-a dovedit neîncăpător pentru publicul venit să îi aducă un omagiu lui Aurel Stroe la 7 ani de la dispariţia sa.

iesa de rezistenţă a festivalului a fost recitalul susţinut de doi foşti studenţi ai maestrului: pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman. Şi-au numit programul "Aurel Stroe... prin binoclu", iar unele dintre operele interpretate au fost în primă audiţie.

Festivalul-omagiu în memoria lui Aurel Stroe a avut loc la Buşteni, oraş de care compozitorul s-a îndrăgostit, unde a locuit, a compus şi unde a ţinut cursuri gratuite pentru studenţi şi profesori din toată ţara.

Pasiunea lui Aurel Stroe pentru muzică a fost răsplătită de administraţia locală din Buşteni, care i-a acordat post mortem titlul de Cetăţean de Onoare.

Festivalul s-a încheiat cu un simpozion dedicat compozitorului. Participanţii au vizitat şi Muzeul "Aurel Stroe", realizat datorită donaţiilor familiei.

Aurel Stroe a fost compozitor, muzicolog şi profesor. Este primul care a creat un program muzical pentru computer. Pentru meritele sale, a primit în 1998 Marele Premiu al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, iar în 2002 a devenit laureat al premiului Herder.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro