Marţi, 19 martie 2024 - 12:59:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mihai Răzvan Ungureanu, premierul desemnat de Traian Băsescu


6 februarie 2012

ungureanu-baseMihai-Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, este propunerea anunţată,  de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de prim-ministru, şeful statului spunând că doreşte "instalarea imediată" a noului Guvern.

"Conform legislaţiei în vigoare şi Constituţiei, de la căderea primului guvern pot fi organizate alegeri anticipate în cinci luni. Vă rog să vă imaginaţi România cu un guvern interimar, care nu poate gestiona decât treburile curente ale ţării, cu un guvern interimar, spuneam, timp de cinci luni. Am convingerea că România ar avea probleme formidabile şi de credibilitate şi de finanţare. De aceea, opţiunea mea se îndreaptă către instalarea imediată a unui nou guvern. Sigur, eu pot să vreau imediat - Parlamentul va decide. Sper ca în această seară coaliţia va decide calendarul pe care îl poate face, având în vedere exigenţele interne de decizie în interiorul structurilor de conducere. În principiu, a fost agreată desemnarea domnului Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru desemnat, ceea ce înseamnă că dânsul va începe cu un efort de negociere cu coaliţia în vederea stabilirii programului şi a cabinetului, încă în cursul zilei de mâine (n.r. marţi). Sigur, preşedintele nu poate da un mandat unui prim-ministru, dar poate spune public ce gândeşte. Acest drept nu poate fi luat nici măcar preşedintelui României", a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

"E o responsabilitate mare pe care mi-o asum şi vă asigur că se va îndeplini. Am experienţa unor instituţii care s-au modernizat sub conducerea mea. Intenţionez să folosesc experienţa pe care am acumulat-o. Reformele vor continua, plusul pe care îl voi aduce va fi acela al unui bun administrator. Guvernul pe care îl voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, de încrederea cetăţenilor. Opţiunile mele ideologice au fost întotdeauna de dreapta. Am în vedere discuţii cu partidele de coaliţie în vederea formării programului de guvernare şi a cabinetului. ", a declarat Ungureanu.

"Prioritatea mea esenţială e stabilitatea econimică şi politică a României", a conchis noul premier desemnat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro