Duminică, 28 aprilie 2024 - 8:17:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iordăcheanu in prag de revoltă! Consilierii locali blochează devoltarea comunei, primarul dezvăluie neregulile vechi!


26 noiembrie 2022



Scandal in comuna prahoveană Iordăcheanu, după ce o parte dintre consilierii locali s-au aliat si au picat mai multe proiecte de hotărâre menite să modernizeze comuna. Alesii locali au respins proiectele vizând asflatarea mai multor străzi (afectate de lucrările de canalizare), dar si construirea unui teren multi sport la Scoala Vărbila. 

„In urma şedinţei de Consiliu Local, am trăit una din cele mai profunde dezamăgiri de când am preluat funcţia de primar, fiindcă mi s-a demonstrat, încă o dată, că există oameni cărora, ca să le fie lor bine, interesul general nu mai contează sau poate contează o dată la 4 ani, atunci când vor livra din nou minciuni despre cum iubesc ei această comună şi că ce se vor bate pentru progresul ei. 

Supărător, însă, este că aceşti oameni care pozează în consilieri locali integrii, sunt cei care pun piedică unor proiecte locale de interes. Astfel, Poiană Victor (PSD), Tudor Macovei ("Maca" - PMP), Nedelcu Ion (Pro România), Negulescu Ionel (Pro România), Popa Alina (Pro România), Tudor Georgiana (Pro România), Alexandru Nicolae ("Nucu" - PSD), Tudor Ion (Borojan - PMP) şi Safta Constantin (PPUSL) au fost împotriva refacerii covorului asfaltic pe străzile în care lucrările de canalizare au fost încheiate în satele Plavia şi Iordăcheanu, cât şi împotriva realizării unui teren multisport pentru elevii Şcolii Gimnaziale  Vărbila, dar şi pentru tinerii din acest sat.

Cu această majoritate nocivă din Consiliul Local, îmi este teama că Iordăcheanu va fi condamnat la subdezvoltare.”, a scris primarul Aurel Constantin pe pagina sa de Facebook. Comentariile lăsate de locuitorii comunei demonstrează că acestia sunt alături de primar si nu sunt de acord cu actiunile consilierilor locali, acuzându-i că nu doresc modernizarea comunei. 

Din păcate majoritatea nocivă formată din alesii PSD, PPUSL, Pro Romania si PMP pun in pericol proiecte importante extrem de necesare pentru infrastructura comunei Iordăcheanu, iar primarul Aurel Constantin este decis să isi pună demisia la dispozitia alegătorilor, in incercarea de a demonstra că afirmatiile domniei sale sunt reale! 

Si pentru că alesii locali au inceput să lanseze tot felul de zvonuri despre proiectele respinse, incercând să il pună intr-o postură nefavorabilă pe primar, acesta a răspuns acuzelor printr-o postare extrem de dură: 

ÎN ATENTIA D-LUI CONSILIER LOCAL, VICTOR POIANA (PSD) " Minciuna are picioare scurte"

Victor Alexandru Poiana, ar trebui să vă răspund prin a vă spune că sunteţi un mare mincinos, dar nu o fac, ci vă spun doar că încercaţi să dezinformaţi populaţia în încercarea de a scuza un comportament de nescuzat faţă de cetăţenii acestei comune care mai bine de 30 de ani aşteaptă o rază de speranţă şi pe strada lor. Despre integritate şi ţinută morală, nu cred că este cazul să vorbim. Gaşca pe care aţi constituit-o în vederea punerii pe "butuci" a acestei comune nu are nicio legătură cu aceste valori şi nici cu preceptele religioase. Dar să vă răspund punctual la toate invectivele pe care le-aţi înşirat fără noimă şi fără nicio urmă de fundamentare reală. 

1. Denaturaţi grosolan adevărul sau memoria vă joacă feste când afirmaţi că la începutul anului nu aţi aprobat executarea terenului multisport din bugetul propriu, când ştiţi bine că s-a votat în unanimitate, iar mărturie stau documentele aflate în primărie, documente care pot fi puse la dispoziţia oricărei persoane interesate. 

2. La posturile din organigramă pentru personalul angrenat în accesarea fondurilor europene, care nu erau pentru funcţionari, ci pentru persoane contractuale, nu am renunţat eu, ci ne-au fost retrase de către judeţ, iar ca să vedeţi că nu mint, v-aş ruga să faceţi un mic efort să mergeţi la biroul “Resurse Umane” din cadrul primăriei şi veţi primi dovada clară. 

3. Legat de preţul acestui teren, atenţie, multisport, teren pe care elevii Şcolii Gimnaziale Vărbila ar fi jucat baschet, handbal şi fotbal, v-aş răspunde cu o întrebare: dacă tatăl dumneavoastră a construit un teren de sport în Iordăcheanu pe care se poate juca doar fotbal, a plătit 260.000 de lei (2 miliarde 600 milioane de lei) în anul 2015, cât l-ar fi costat în anul 2022, când toate preţurile au crescut de 3, 4 sau chiar de 5 ori? Nu pot să nu specific că terenul din Iordăcheanu este unul slab calitativ, construit cu materiale de o calitate joasă, unde după 6 luni de la inaugurare, mingea intra atât prin gardul împrejmuitor, cât şi prin grădinile vecinilor, dar şi în şoava din apropiere. Nu vă ascund că am fost nevoit să cheltui din banii publici peste 20.000 de lei pentru a-i face o reparaţie capitală corectă. Referitor la preţul terenului din ofertă, 350.000 de lei (3 miliarde jumătate de lei), încercaţi, iarăşi, printr-o şmecherie ieftină, să induceţi în eroare cetăţenii, omiţând în mod intenţionat să spuneţi că această sumă este fără TVA. De aceea, v-aş ruga să adăugaţi la aceasta încă 21% reprezentând TVA-ul şi dirigenţia de şantier şi veţi vedea că veţi ajunge uşor la suma de 423.500 de lei (4 miliarde 235 de mii de lei), pe care o să o plătiţi pe un teren simplu de minifotbal, de o calitate îndoielnică şi cu caracteristici tehnice slabe. Terenul multisport propus de mine are un preţ un pic ridicat pentru că este unul premium. De ce premium? Pentru că suntem destul de săraci ca să facem lucruri proaste. Suprafaţa de joc fiind din tartan, de 16 cm, cu o garanţie de 20 de ani. Această pardoseală tip tartan fiind una care protejează articulaţiile celor care desfăşoară activităţi sportive, dar care are şi un preţ pe măsură 182.533,74 lei (1 miliard 825 de milioane lei), fără TVA. 

Dar ce să o mai lungim? Vă propun, domnule Victor Poiană, să facem o înţelegere: luni dimineaţă vă invit la biroul meu pentru a vă înmâna o copie de pe acest proiect, iar dacă dumneavoastră găsiţi o firmă care să construiască acest teren multisport conform proiectului pe care l-am gândit, având caracteristicile tehnice prevăzute în el, cu preţul de 350.000 de lei, eu vă promit că voi demisiona din funcţia de primar, iar dacă nu găsiţi, vă rog să faceţi acelaşi lucru şi să demisionaţi din funcţia de consilier local. Vă mărturisesc că nu îmi fac prea mari speranţe în privinţa dumneavoastră. 

În privinţa fondurilor europene, încercaţi să fentaţi ştiind că subiectul sensibilizează populaţia când este vorba de bani nerambursabili. Trist este când spuneţi că nu vreţi să construim terenul din bugetul local, dar veniţi cu o ofertă mincinoasă care implică realizarea acestuia tot din fonduri proprii. Oare când spuneţi adevărul? Dacă atât de mult vă pasă, atunci când aţi propus construirea terenului prin accesarea fondurilor europene, de ce nu aţi venit şi cu soluţii, să menţionaţi şi prin ce program european să primim finanţarea? Vă spun eu, nu puteţi, pentru că la momentul acesta nu există niciun program de finanţare pe acest palier. Cred că ultimul s-a accesat prin anul 2016. Dar ce vă doare gura să spuneţi minciuni? Vor fi destui care să vă creadă sau NU. 

4. Iarăşi încercaţi, aşa cum aţi făcut împreună cu colegii dumneavoastră, în şedinţa de consiliu, să fentaţi, printr-un comportament fals, să duceţi atenţia cetăţenilor dintr-o direcţie care v-ar avantaja pe dumneavoastră. Adică, domnule, suntem de bună credinţă. Noi am aprobat o sumă pentru asfaltare, dar nu pentru Plavia şi Iordăcheanu, ci la Vărbila. 

Domnule Poiană, degeaba încercaţi să pozaţi în floricică, nu vă iese, fiindcă sunteţi fals. Aţi aprobat o sumă de bani, nu pentru asfaltare, ci pentru refacere covor asfaltic pe o stradă care la anul se va sparge pentru introducerea sistemului de apă. De aceea, eu nu o să realizez această investiţie fiindcă nu sunt DOREL şi nici nu pot să-mi bat joc de banii publici. Nu pot să fac ca tatăl dumneavoastră, care după ce a asfaltat drumul, l-a stricat pentru a introduce apă şi nici nu pot, aşa cum a făcut dânsul, să declar în acte o stradă asfaltată, iar în realitate să fie plină de noroi (strada Milian). Bineînţeles, banii au fost decontaţi. Unii zic că din aceştia v-aţi îndestulat şi dumneavoastră. 

În încheiere, domnule Victor Poiană, v-aş ruga, în numele locuitorilor cinstiţi ai acestei comunităţi, ca împreună cu prietenii dumneavoastră consilieri, să ridicaţi bocancii de pe grumazul acestei comune pe care aţi sugrumat-o atât amar de ani!


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro