Joi, 28 martie 2024 - 1:47:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii la braconierii din Prahova. Ce au găsit poliţiştii! VIDEO


8 ianuarie 2016

Arme letale şi neletale, dispozitive de ochire, cartuşe de diferite calibre, laţuri confecţionate ilegal, dar şi 100 kg. de carne de vânat, materiale pirotehnice şi trofee de vânătoare, au fost ridicate de poliţiştii din Prahova, în urma celor 10 percheziţii efectuate azi dimineaţă./ 10 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat 10 percheziţii în oraşul Boldeşti - Scăeni şi în comunele Plopu şi Podenii Noi, din judeţul Prahova.

Percheziţiile au vizat domiciliile unor persoane bănuite de deţinere de arme letale fără drept, uz de arme letale fără drept şi braconaj cinegetic.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat o armă cu aer comprimat, fără elemente de identificare, deţinută ilegal, o arbaletă şi 6 săgeţi, deţinute ilegal, 8 arme de vânătoare deţinute legal, o armă utilitară de serviciu, calibru 7,62 mm., 2 dispozitive de ochire, tip laser, cu infraroşu, interzise la deţinere, un dispozitiv de ochire tip ,,red dot”, un binoclu şi 3 lunete utilizate la armele de vânătoare.

De asemenea, au fost ridicate 155 de cartuşe de diferite calibre, 36 dintre acestea fiind deţinute ilegal, 604 alice cu diametru între 6 şi 9 mm., interzise la deţinere, 128 de capse pentru cartuşe, interzise la deţinere, 10 laţuri confecţionate artizanal folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj

Totodată, au fost ridicate 1.400 kg. de furaje pentru animale sălbatice, 100 kg. de carne de porc mistreţ, 133 de articole pirotehnice din categoriile II şi III, interzise la deţinere, 6 dispozitive artizanale de confecţionat cartuşe de vânătoare şi mai multe trofee de vânătoare.

În fapt, în perioada octombrie – decembrie 2015, cei în cauză ar fi desfăşurat partide de vânătoare ilegale, în mai multe locaţii din judeţul Prahova.

Aceştia ar fi împuşcat căpriori şi mistreţi, utilizând arme de foc letale, deţinute fără drept.

10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro