Joi, 25 aprilie 2024 - 4:52:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vioara lui George Enescu se va auzi din nou prin satele şi oraşele României


21 octombrie 2013

Cea de-a doua ediţie a turneului naţional “Vioara lui George Enescu”, susţinut de violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de pianistul Horia Mihail, va avea loc în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie, în trei oraşe şi şase localităţi rurale din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Sibiu, Ilfov şi la Sala Radio din Bucureşti.

Gabriel Croitoru va cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional ‘George Enescu’) iar Horia Mihail, la un pian electric care va călători alături de instrumentişti, informează Radio România într-un comunicat.

Turneul va începe chiar în localitatea Liveni, unde s-a născut Enescu şi a luat primele lecţii de muzică de la un vestit lăutar al vremii şi cuprinde un recital extraordinar susţinut la Sala Radio din Capitală, pe data de 1 noiembrie, dedicat împlinirii a 85 de ani de la înfiinţarea Radioului public.

Programul concertelor cuprinde piese de largă popularitate pentru vioară şi pian ale unor compozitori precum Tartini, Beethoven, Enescu, Chausson, Ravel.

Evenimentul este organizat de Radio România Cultural şi Accendo, fiind un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Biletele pentru concertul de la Bucureşti sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro