Joi, 29 iulie 2021 - 12:04:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Trenul Regal a oprit pentru prima oară la Buşteni, de Ziua Naţională a României


2 decembrie 2016

Ziua de 1 Decembrie, la Buşteni, a fost marcată într-un mod semnificativ, cu totul special, la Buşteni.

Trenul Regal a oprit pentru prima dată la peronul gării din localitate. Principesa Margareta şi Principele Radu au fost întâmpinaţi pe covorul roşu, în cadrul unei ceremonii festive, de către Emanoil Savin. Cu acest prilej, alteţele lor au fost primite, potrivit tradiţiei, cu pâine şi sare şi cu buchete de trandafiri în culorile tricolorului.

Familia Regală a vizitat Monumentul ”Ultima Grenadă” al Caporalului Muşat, o construcţie simbol a cinstirii eroismului ostaşilor români, situată în faţa gării din Buşteni. Acest ansamblu monumental a fost inaugurat astăzi şi a fost reabilitat prin Programul Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană, iar statuia Caporalului Muşat a fost restaurată cu fondurile proprii  ale  Primăriei Buşteni. Au fost restaurate şi cele două efigii din bronz care îi reprezintă pe Regina Maria a României şi pe Regele Ferdinand I. 

Alteţele lor regale au fost însoţite apoi de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin până la Braşov. Acesta a fost invitat, împreună cu soţia sa, să le fie alături într-o scurtă călătorie cu trenul regal.

În cuvântul său, Emanoil Savin a subliniat următoarele: ”La acest moment aniversar, recunoştinţa şi respectul nostru se îndreaptă spre toţi românii care, cu sufletul, cu braţul înarmat sau cu mintea, au făcut posibilă Marea Unire.(…) Pe mine, ca cetăţean şi primar al oraşului Buşteni, ziua de 1 Decembrie mă face să mă simt mândru că sunt român, că aparţin României. Am convingerea că Ziua Naţională este un prilej de mândrie patriotică pentru noi toţi! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(341 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro