Vineri, 29 martie 2024 - 11:25:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sechestru pe averile celor care au devalizat societăţile de stat


5 iunie 2012

Daniel-ChitoiuOrganele abilitate, la solicitarea Ministerului Economiei, vor recupera pierderile pricinuite de societăţile şi companiile cu capital de stat de la autorii devalizărilor, inclusiv prin sechestre puse pe averile acestora, a declarat  ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. El a precizat că în vizor sunt acele unităţi care au arierate.

"Primele măsuri pe care le iau în perioada următoare constau în schimbarea tuturor conducerilor care au fost numite politic acolo şi mai ales la companiile care înregistrează şi pierderi. Am început evaluarea şi am încheiat un parteneriat cu Ministerul Finanţelor Publice; am comunicat un număr de 60 de companii şi de societăţi din coordonarea Ministerului Economiei şi subsidiarii acestuia şi au fost programate în control financiar privind modul de administrare a patromoniului public şi privat al statului'', a spus Daniel Chiţoiu.


El a precizat că acolo unde există ''rezultate că au fost scurse sume importante de bani, acelea vor fi recuperate, în primul rând, prin sechestru - de către organele abilitate - pe toate averile celor care au contribuit la devalizare şi recuperarea sumelor de la companiile care au luat aceşti bani''.


Potrivit ministrului, va fi introdus managementul privat la marea majoritate a acestor companii, care va duce la dispariţia contractelor privilegiate şi a lipsei de profesionalism a managementului lor.


Ministrul Chiţoiu a mai subliniat, într-o conferinţă de presă, că încheierea unor contracte clientelare cu 40% din economia românească a condus la un mediu economic neconcurenţial faţă de IMM-uri şi faţă de capitalul privat. El a subliniat că în prezent nu există o concurenţă loială între toţi oamenii de afaceri privind accesul la contractele cu statul şi, de asemenea, nu există o concurenţă loială între mediul de afaceri cu capital de stat şi cu capital privat. 'În timp ce IMM-urile sunt obligate să-şi plătească la timp şi în cuantumul declarat toate obligaţiile faţă de buget - în caz contrar blocându-li-se imediat conturie şi nu li se emit certificate fiscale pentru a participa la licitaţii să se dezvolte în continuare -, societăţile şi companiile cu capital de stat au fost păsuite, pentru că la nivelul conducerii lor era clientela politică a PDL', a declarat ministrul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro